115 пластмасови чаши и 25 найлонови торбички бяха открити в

...
115 пластмасови чаши и 25 найлонови торбички бяха открити в
Коментари Харесай

Откриха 115 пластмасови чаши и 25 найлонови торбички в стомаха на кашалот. Бали реагира светкавично

115 пластмасови чаши и 25 найлонови торбички бяха открити в стомаха на починал кашалот в Района на Бали. Откритата пластмаса се равнява на 6 кг. За да се оправи с пластмасовото настъпление, което замърсява крайбрежията му и може да прогони туристите, Бали забрани използването на сламки и найлонови торбички.

Милиони пътешественици идват всяка година, с цел да заловен загар по фамозните плажове, обградени с палми, да сърфират и да се любуват на морското дъно на тропическия остров, само че Бали не е пощаден от бедствието със замърсяването на морето - изключително сериозен проблем в Индонезия.

Островът реши предходната година да забрани пластмасата за еднократна приложимост, само че използването на този локален правилник не беше изяснено до предходната седмица, когато беше отстранено и последното затруднение. Правосъдните органи отхвърлиха молбата на браншова асоциация от компании за преработване на пластмаса, които се опасяваха, че към този момент няма да имат задоволително суровина.

" Молбата бе отхвърлена юи в резултат на това регламентът може да се ползва ", сподели ръководителката на организацията за запазване на околната среда Маде Теджа пред Франс прес. " Надяваме се, че жителите, потребителите и фирмите ще поддържат програмата ", добави тя.

Индонезия, както и други страни в Югоизточна Азия, рециклира доста малко от личните си боклуци и от 2018 година би трябвало да се оправя с напора на боклуци извън. Това стана, откакто Китай, който рециклираше доста от отпадъците на западните страни, затвори вратите си за тях.

Джакарта разгласи от юни, че връща назад десетки контейнери с отпадъци, които са непригодни за преработване, към страните, от които са изпратени - Съединени американски щати, Австралия или Европа. Индонезия отхвърля да се трансформира в " бунище " за бутилките, опаковките и употребяваните пелени на западните страни.

Обширният архипелаг от 17 000 острова, който е вторият максимален замърсител на морето след Китай, се ангажира да понижи замърсяването с пластмасови боклуци до 2025 година.

Джакарта разчита да усили потенциала си за преработване, да понижи потреблението на пластмаса за еднократна приложимост и да стартира акция за разчистване, с цел да накара популацията, което сега не е доста осведомено по екологичните въпроси, да реагира.

В Бали казусът с пластмасовите боклуци стана толкоз сериозен, че островът разгласи изключително състояние преди две години, откакто едно от бреговете му бе покрито от боклуци.

Островът рециклира единствено 48 % от отпадъците, съгласно оповестено през юни изследване, направено с поддръжката на Норвегия. Останалата част от отпадъците се изгарят или се озовават в сметищата, реките и океана.

Местното държавно управление реши да организира осведомителна акция в учебните заведения и на пазарите преди да стартира да постанова наказания.

Веригата Коко груп (Coco Group) приветства регламента, като акцентира, че от няколко години към този момент не употребява пластмасови опаковки в супермаркетите си, съобщи Българска телеграфна агенция.

Индонезийската асоциация на търговците на дребно Априндо разгласи, че поддържа възбраната, само че предизвести, че ще има компликации и че лишава време хората да бъдат образовани в опазването на околната среда.

Мениджър Нюз

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР