11 са новите случаи на заразени с коронавирус у нас

...
11 са новите случаи на заразени с коронавирус у нас
Коментари Харесай

11 са новите случаи на коронавирус у нас

11 са новите случаи на инфектирани с ковид у нас през днешния ден, с което общият брой на инфектираните става 201. Един потвърден пациент има в Дупница и двама души в Пазарджик, които са семейство. В Добрич има още един контактен и в София 7 лица. Това стана ясно на следобедния брифинг на Оперативния щаб.

„ Днес има две по-големи дарения. От Банката за развиване – 200 000 лева и Александровска болница получи от Българския енергиен холдинг – 200 000 лева “, разгласи ръководителят на Оперативния щаб във ВМА ген. Венцислав Мутафчийски.

Във връзка с увеличението на случаите със инфектирани с COVID-19 и привършване на потенциала на ВМА и „ Пирогов “ Оперативният щаб ще направи предложение към министъра на опазването на здравето да се издаде заповед, съгласно която всяка една болница, без значение от типа на собствеността й, в период от 3 дни да показа обособени отделения, които да работят с ковид. Те би трябвало да са оборудвани и с реанимационни кревати. 

По думите му, няма издадена възбрана да се употребяват тоалетните в бензиностанциите, само че има отправена рекомендация да има „ фанатична стерилизация “ в тоалетната.

Той разясни, че карантината, която афишират от време на време лечебни заведения в страната, е с цел да се обезпечи стерилизация след контакт с болен от вируса.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР