11-ото издание на Кулинарния фестивал “Да споделим Никулден с благотворителен

...
11-ото издание на Кулинарния фестивал “Да споделим Никулден с благотворителен
Коментари Харесай

“Да споделим Никулден” - фестивал с благотворителен базар във Варна

11-ото издание на Кулинарния фестивал “Да споделим Никулден ” с благотворителен базар и тази година ще се организира в Grand Mall на 3 декември от 11:30 до 15:00 на равнище 2. Всички ястия ще се продават благотворително.

Кулинарният празник е със спортен детайл. В състезанието се включват самостоятелни участници, тимове на образователни заведения, курортни комплекси и елитни заведения за хранене. Те ще показват професионалните си кулинарни умения и гении, като се показват със свои истински ястия и специалитети, а гостите и жителите на Варна могат да ги закупят и споделят със своите фамилии, близки и другари.

Благородната самодейност се приветства от учебните заведения с образование по професионално направление “Хотелиерство, ресторантьорство и кетъринг ”. Организатори са Варненската туристическа камара, Община Варна, Българската асоциация за кулинарна просвета и Grand Mall.

Кулинарният фестивал “Да споделим Никулден! ” е съпроводен от музикално-артистична стратегия, което го трансформира в предстоящ празник за града. А уредниците се надяват, че гостите на събитието още веднъж ще уважат труда на въодушевените участници.

Всички ястия ще се продават благотворително! Средствата от разпродажбата на изложената кулинарна продукция ще бъдат дарени на Дома за остарели хора „ Гергана “ – Варна. Призивът на фестивала е да сгреем сърцата на неговите жители със съпричастност и религия в положителното.
Участниците ще се показват в две групи - образователни заведения и заведения за хранене, в три категории – предястие, главно ядене, десерт.

Девет образователни заведения се включват във фестивала - междинни учебни заведения от градовете Варна, Провадия, Игнатиево, Долни чифлик и село Синдел във Варненска област, като и от Добрич и Бургас, ще вземат участие също Колежът по туризъм - Варна, и Колежът по туризъм - Бургас.

Кулинарните достижения ще бъдат оценени от жури с ръководител началник Петър Йоргов. Най-добрите ще получат дипломи и купи, а за тимовете на учебните заведения представители на бизнеса са обезпечили и предметни награди.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР