11-месечната Мартина Петрова, за която хиляди българи даряваха средства за

...
11-месечната Мартина Петрова, за която хиляди българи даряваха средства за
Коментари Харесай

Бебе Мартина не успя да стане на 1 г., левкемията я победи

11-месечната Мартина Петрова, за която хиляди българи даряваха средства за лекуване, не съумя да се пребори с тежкото си заболяване. Левкемията не разреши на прелестното момиченце да навърши 1 година единствено след няколко седмици.

Марти е умряла през днешния ден в израелска болница, където лекарите се опитваха да овладеят тежката зараза, поразила телцето й, откакто трансплантацията на стволови кафези се оказа несполучлива.

Тъжната вест бе обявена във Facebook страницата на групата " Да помогнем на бебе Марти ", в която всеки ден хиляди българи следяха положението на момиченцето и се молеха лекарите да съумеят да я излекуват от жестоката болест.

" На небето изгря нова звездичка, която ще свети мощно над нас! Тя ни даде доста, сплоти ни, научи ни да си оказваме помощ и да бъдем съпричастни, да бъдем благородни и признателни! Тя ни научи, че за любовта няма граници, че можеш да обичаш мощно без да си докоснал човек. Научи ни да се борим за непознатото благополучие, научи ни да даваме от себе си без да чакаме нещо в подмяна! Благодарим ти,Марти!!! Ти беше чиста обич!!! Днес на този ден Светата Майка пристигна да те вземе със себе си и да те излекува. В нейните ръце няма да усетиш по-вече тъга и болест! Свети,свети мощно звездичке! Обичаме те за постоянно ❤❤❤ Ангели благодарим Ви за всичко! За любовта, за безсънните нощи, за молитвите, за кутиите, за паричната помощ. Благодарим Ви, че бяхте до нас, с нас в тази борба. Нека се съвземем от случилото се и ще напишем ясно и тъкмо какво да се прави с кутиите и всичко останало ", написаха родителите на 11-месечното момиченце.

Мартина е диагностицирана с остра лимфобластна левкемия, когато навършва два месеца. Родителите научават за заболяването, откакто детето подвига температура и е направена цялостна кръвна картина, която демонстрира, че левкоцитите са доста над нормата.

Започва тежка химиотерапия с доста странични резултати.

До 25 март т.г. бебе Марти се лекува в ИСУЛ, само че лекарите предлагат лекуването да продължи в чужбина. Благодарение на парите, дарени от хиляди българи, битката за живота на момиченцето продължава в Истанбул. Там са направени химиотерапия и трансплантация на стволови кафези.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР