11 курсисти успешно преминаха държавния изпит за придобиване на трета

...
11 курсисти успешно преминаха държавния изпит за придобиване на трета
Коментари Харесай

Втори курс парамедици завърши обучението си във ВМА

11 курсисти сполучливо минаха държавния изпит за придобиване на трета степен на професионална подготовка по специалност „ Парамедик ”, компетентност „ Транспортиране на потърпевши и заболели хора, оказване на първа помощ и асистиране в незабавни отделения ”.

Курсистите бяха обучавани в Центъра за професионално образование към Военномедицинска академия /ВМА/.

Първа помощ. Снимка: ВМА

Това е вторият випуск парамедици в академията . Обучението им започва напролет на тази година. Освен богатата теоретична част, обучаемите минаха и интензивни занятия , в границите на които на практика разиграваха обстановки с голям брой потърпевши.

Парамедиците-трета степен се образоват за оказване на първа помощ . Основната задача е оказване на животоспасяваща помощ на пациенти в незабавно положение на мястото на случая и по време на превозването им в лечебното заведение.

Първа помощ. Снимка: ВМА

Курсистите получиха познания и на практика умения за осъществяване на логаритмите за държание при разнообразни незабавни състояния; да наблюдават виталните функционалности на пациента по време на превозването и да оказват съответните грижи в границите на своите компетентности; да поддържат и експлоатират здравната и автомобилна техника ; да реагират съответно при бедствени обстановки и обвързвания с тях травматизъм. Следващият курс ще стартира през месец април следващата година .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР