11-годишното дете от Стрелча се е самоубило. Това обяви говорителят

...
11-годишното дете от Стрелча се е самоубило. Това обяви говорителят
Коментари Харесай

Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова: 11-годишното дете от Стрелча се е самоубило

11-годишното дете от Стрелча се е самоубило. Това разгласи представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова в ефира на „ Здравей, България “ на Нова телевизия във връзка със случая в Стрелча.
„ До този миг не сме открили по какъв начин тъкмо и при какви условия оръжието на бащата е попаднало в ръцете на детето. Категорично обаче можем да твърдим, че не е налице инцидентно действие, т.е. не е налице трагичен случай, каквато беше една от версиите, а е налице самоубийство “, съобщи представителят на гл. прокурор.
Тя разясни, че късно нощес проверяващите са прегледали телефона на детето и са открили в него видео файлове, от които изрично се открива, че 11-годишното дете е възнамерявало самоубийството си, отправило е обръщение към родителите си и е сложило завършек на живота си. „ Това извънредно обезпокоително събитие стимулира основния прокурор да изпрати екип от психолози от Института по логика на психиката към Министерство на вътрешните работи в Стрелча, тъй като би трябвало да се отговори на доста въпроси. Трябва да се извърши психическо проучване и да се работи с родителите на детето и с неговия роднински кръг и с неговите другари и учители, с цел да узнаем по какъв начин това 11-годишно дете е стигнало до решението да сложи завършек на живота си “, разяснява Арнаудова.
„ За нас в действителност са сложени доста въпроси, по тази причина и както ви споделих, основният прокурор персонално се ангажира, изпращайки психолози. За нас е извънредно значимо да узнаем за какво това дете е стигнало до решението да сложи завършек на живота си. Имало ли е външни фактори, които са му повлияли, бягало ли е от нещо, показва ли нещо “, разяснява тя. По думите й въпросите са значими освен за това следствие, а и с цел да се предпазят останалите деца.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР