Ще си търся правата. Чакам аутопсията. Към момента нещата са

...
Ще си търся правата. Чакам аутопсията. Към момента нещата са
Коментари Харесай

Кьолн още кипи заради смъртта на 4-годишното българче! Бащата на Селин сее люти закани

Ще си търся правата. Чакам аутопсията. Към момента нещата са на моя страна. Ще съдя болницата и личната лекарка. Детето беше зле, но веднъж не й пусна изследвания. Това заяви Нурджан Сашов – баща на 4-годишната Селин, която почина в германска болница.

Както БЛИЦ съобщи, полицията в Кьолн разследва смъртта на 4-годишното българско момиченце, починало в болница най-вероятно от бронхопневмония . Семейството и негови близки пък организираха протест пред клиниката, на който се събраха около 800 души.



Пред bTV почерненият баща разказа, че детенцето боледувало много често, защото било недоносено. „ На 22 декември аз бях на участие. Жена ми е завела детето в бърза помощ. Беше с висока температура, над 39 градуса. Там обаче й казали да й дадем Нурофен. За тях вечно всичко е наред.



Тя хъркаше. Беше много зле. С Нурофена смъкнахме малко температурата. В неделя вечерта детето пак се влоши. В понеделник пак отидохме в болница, пак ни върнаха.

На Коледа пак отидохме. Тогава ни казаха, че е в много критично състояние и трябва да се оперира незабавно. Белия й дроб бил събрал гной. Извадиха го със спринцовка и ни пратиха да я оперират в друга болница. Там обаче празнуваха”, разказа патилата си Нурджан.



По думите му, в една от епикризите на малката пишело, че има съмнения за белодробна инфекция.

„ От 14 години живея в Кьолн. Социално осигурени сме, всеки месец си плащаме осигуровките”, каза още той.

„ Най-малкото ми дете, което е на 3 месеца, също е много зле, с бронхит е, но не му дават медикаменти, защото трябвало само да се пребори”, оплака се още Нурджан Сашов.

„ Тук ни взимат за животни”, възмути се бащата на 4-годишната Селин.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР