Швеция ще похарчи над 100 милиарда шведски крони (10 милиарда

...
Швеция ще похарчи над 100 милиарда шведски крони (10 милиарда
Коментари Харесай

Швеция заделя 100 милиарда крони за борба с коронавируса

Швеция ще похарчи над 100 милиарда шведски крони (10 милиарда долара) от пролетния си бюджет, за да се бори срещу епидемията от коронавируса, който блокира по-голяма част от икономиката. Това заяви днес министърката на финансите Магдалена Андерсон, цитирана от Ройтерс
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 5454
Много от шведските компании спряха работа заради COVID-19 и хиляди служители бяха изпратени вкъщи. За разлика от много други страни Швеция не прибягна до цялостна социална изолация, но Андерсон продължава да прогнозира, че икономиката ще се свие с около 4 процента тази година.

Правителството вече обяви редица мерки, включително субсидии за по-кратко работно време, данъчни отстъпки, гаранции за заеми, по-лесни правила за искане на обезщетения. Всички това се прави с цел да се смекчи отрицателното влияние на епидемията от коронавируса.

Починалите от COVID-19 в Швеция станаха над 1000

При най-лошия сценарий, очертан от правителството, шведската икономика ще се свие с 10 процента тази година, безработицата ще нарасне до 13,5 процента, а бюджетният дефицит ще стане 9 процента от брутния вътрешен продукт.

Мерките ще дадат по-голяма сигурност за засегнатите от кризата, ще ограничат последствията за компаниите и работните места и в същото време ще дадат на икономиката сигурност и възможност за ново начало на тези, които загубиха работата си, каза Андерсон в комюнике.

Шведската централна банка също наля пари във финансовата система, предлагайки 500 милиарда крони за заеми на компании чрез банки и увеличавайки покупките на ценни книжа с 300 милиарда крони.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 5454  Нов екип от медици влезе при пациентите с ковид в Нов екип от медици влезе при пациентите с ковид в " Пирогов "  Европейски Съюз показа насоки за излизане от карантината Европейски Съюз показа насоки за излизане от карантината  Ген. Мутафчийски откри лабораторията за ковид в Пловдив Ген. Мутафчийски откри лабораторията за ковид в Пловдив
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР