Финансист след 14 години в Съединените щати взима емоционалното решение

...
Финансист след 14 години в Съединените щати взима емоционалното решение
Коментари Харесай

След 14 г. в САЩ наш финансист се прибра в родния си Пловдив и не пожела да се върне зад Океана

Финансист след 14 години в Съединените щати взима емоционалното решение да остане в България. При това само часове преди да излети самолетът за Америка, на борда на който така не се и качва, а има закупен билет. Робърт Желязков казa пред Bulgaria ON Air. че по-правилно решение не е взимал в живота си.

На 18-годишна възраст той напуска родния Пловдив през 1999 г. Заминава за САЩ по настояване на родителите си. В Америка остава 14 години, които описва до голяма степен като изгубено време.

Започва да учи в университет в Оклахома, но прекъсва следването си и губи стипендията. Години по-късно обаче решава да завърши " Финанси " в Мисури. Преди това започва от нулата и работи като сервитьор в ресторант.

" Целунах този асфалт на летището и тръгнах към хубавия Пловдив. В България беше семейството ми, приятелите... Първите години в Щатите изхарчих толкова много пари за карти за международни разговори, защото България ми липсваше ", сподели Робърт.

" В България бяха семейството и приятелите ми. Първите години в САЮ изхарчих луди пари за карти за телефон ", разказва той.

Робърт заминава за САЩ по настояване на родителите си. Като малък ходел на уроци по математика и после изкарал много високи резултати на изпита " Тойфел ". Спечелил стипендия и започнал да учи в университет в Оклахома.

Скоро прекъснал и загубил стипендията си. След години обаче завършил висшето си образование в университет в Мисури. След работа за най-голямата верига за палачинки, той развил бизнес в областта на здравеопазването.

През 2013 г. дошъл у нас, за да е кум на свой приятел. " Тогава се почувствах повече у дома си отколкото съм се чувствал 14 години в САЩ. Последната вечер не мигнах и реших, че просто няма да се върна там ", разказва той.

6 години след вземането на решението, Робърт го определя все още като " изключително правилно ". Той помага на хора в нужда заради добре платената си работа в чуждестранна компания. Същата тази работа му помага и да пътува в така обичаните от него български планини.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР