Турският президент Реджеп Тайип Ердоган и президентът на САЩ Доналд

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган и президентът на САЩ Доналд
Коментари Харесай

Ердоган и Тръмп обсъдиха Сирия и икономическите връзки по телефона

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган и президентът на САЩ Доналд Тръмп обсъдиха планираното изтегляне на войските от Сирия по телефона, съобщава турската Anadolu Agency, цитирана от " Фокус ".

Двамата лидери се съгласиха, че изтеглянето на американските войски от Сирия трябва да се извършва в съответствие с общите интереси, като подчертавайки необходимостта от подкрепа за политическия процес в разкъсаната от войната страна, според източници от турското президентство. Те също така потвърдиха решимостта на своите страни да се борят с всички форми на тероризъм.

Те също така се договориха за по-нататъшно укрепване на икономическите отношения, като поставиха цел от 75 млрд. долара в двустранната търговия. Белият дом обяви отделно в изявление, че Ердоган и Тръмп са се договорили да продължат да координират създаването на потенциална зона за сигурност в Северна Сирия. Посочва се също, че действащият министър на отбраната Патрик Шанахан и генерал Джоузеф Дънфорд ще бъдат домакини на турските им колеги за по-нататъшни преговори.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР