Редица страни по света, от Тайланд до Индия, предупредиха да

...
Редица страни по света, от Тайланд до Индия, предупредиха да
Коментари Харесай

Първоаприлските шеги за коронавируса могат да отведат в затвора в някои държави

Редица страни по света, от Тайланд до Индия, предупредиха да не се правят първоаприлски шеги за коронавируса, защото разпоредбите на извънредното положение предвиждат строги наказания, и дори затвор за разпространение на слухове, свързани със заразата, съобщи фондация " Томсън Ройтерс ", предава БТА.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 3530
Тайланд напомни във вторник, че шегите за коронавируса на първи април могат да бъдат наказани с до пет години затвор. " Противозаконно е да се разпространяват фалшиви съобщения за зараза с Ковид-19 тази година в Деня на лъжата ", обяви правителството в Туитър.

Президентът на Тайван Цай Ингвен предупреди във Фейсбук да не се правят шеги за вируса и напомни, че разпространяването на слухове или фалшива информация се наказва с до три години затвор и/или глоба до 3 милиона тайвански долара (99 200 щатски долара).

В индийския щат Махаращра звеното за киберсигурност предупреди, че ще предприема съдебни действия срещу всеки, разпространил фалшиво съобщение днес. " Щатското правителство няма да позволи разпространението на слухове и паника за #корона ", написа в Туитър местният министър на вътрешните работи Анил Дешмух. Той е инструктирал властите да действат " бързо и решително срещу такива злодеи ".

Психолог: Хуморът е вечната стратегия за справяне със стреса

Хората разчитат на интернет и медиите за жизненоважна информация за коронавируса и затова има опасения, че шегите в Деня на лъжата може да допринесат за бързо разпространение на дезинформация.

От пиенето на урина от крава до нощуването в компанията на ситно нарязан лук, митовете за това как хората могат да се заразят и да се излекуват от Ковид-19 вече пълзят надлъж и нашир.

Световната здравна организация определи това като " инфодемия ", която може да увеличи разпространението на вируса сред уязвимите хора.

" Гугъл " тази година се отказа от традицията си да се шегува на първи април " от уважение към всички, които се борят с пандемията от Ковид-19 ".

" Висшата ни цел в този момент е да бъдем полезни на хората, така че нека оставим лъжите и шегите за следващия април, който без съмнение ще е далеч по-ведър от тазгодишния ", се казва във вътрешно съобщение до служителите.
В предишни години " Гугъл " обявяваше фалшиви конкурси за работни места в нов изследователски център на Луната, превръщаше " Гугъл Мапс " в играта " Къде е Уолдо " и твърдеше, че търсачката ползва обучени гълъби за индексиране на страници.

Британската пиар агенция " Тейлър Херинг ", сред чиито клиенти са тв канали и международни брандове, посъветва всички компании да се въздържат от шеги тази година.

Други коментираха в Туитър, че първи април е отменен, защото никой не може да измисли нещо по-невероятно от това, което в момента се случва в света.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 3530  39-годишен избяга от карантината си, с цел да спортува 39-годишен избяга от карантината си, с цел да спортува  Организация на обединените нации: Covid-19 е най-голямото предизвикатество след Втората международна война Организация на обединените нации: Covid-19 е най-голямото предизвикатество след Втората международна война  Нови 10 жертви на COVID-19 в Румъния Нови 10 жертви на COVID-19 в Румъния
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР