Президентът на Виетнам, Чан Дай Куанг, който почина на 21

...
Президентът на Виетнам, Чан Дай Куанг, който почина на 21
Коментари Харесай

Виетнамският президент умрял от нелечима вирусна болест, дори в Япония не успели да му помогнат

Президентът на Виетнам, Чан Дай Куанг, който почина на 21 септември на 62-годишна възраст, е страдал от рядко вирусно заболяване, за което лекарството все още не е намерено. Това заяви Нгуен Куок Чию - ръководител на Централното министерство на здравеопазването, отговарящ за здравето на лидерите на партията и страната, цитиран от световните медии.

Според него болестта на виетнамския лидер е била открита още през юли 2017 г.

" Това е рядко и опасно вирусно заболяване, за което няма лекарство в света ", уточнява той.

По думите на ръководителя на администрацията, през изминалата година президентът не само се лекувал у дома, но и пътувал шест пъти до Япония. Въпреки усилията на всички най-добри лекари, болестта победила и държавният глава починал.

Припомняме, че Чан Дай Куанг издъхна на сутринта на 21 септември в Централната военна болница в Ханой след тежко заболяване. Чан Дай Куанг е президент от 2 април 2016 г. Той беше номиниран от своя предшественик Чан Дай Куанг и беше избран на поста от Народното събрание на Виетнам. Преди това е бил министър на обществената сигурност и заместник-директор на Комитета за превенция на ХИВ/СПИН. Той беше вторият по ранг политик в страната, като само генералният секретар на Комунистическата партия Нгуен Фу Тронг е по-висш и който е де факто лидерът на страната.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР