Правителството на Чехия, само 4 дни след смекчаването на ограниченията

...
Правителството на Чехия, само 4 дни след смекчаването на ограниченията
Коментари Харесай

В Чехия пак затягат мерките срещу коронавируса само 4 дни след разхлабването им

Правителството на Чехия, само 4 дни след смекчаването на ограниченията заради пандемията от коронавируса, взе решение отново да ги затегне, макар и незначително, заради прекратяването на положителната тенденция за спад на броя на заразените. Отрицателната промяна ясно се очерта през миналата седмица, съобщи здравният министър на страната Ян Блатни, цитиран от ТАСС.

Той информира журналистите на пресконференция в Прага, че правителството е решило да бъде съкратено работното време на ресторанти, барове и други подобни заведения до 20 ч местно време. От сряда се забранява продажбата на алкохол на всички пазари, както и пиенето на спиртни напитки на улицата.

Блатни каза също, че в парламента се внася предложение на правителството за продължаване на извънредното положение, действащо от 5 октомври, до 11 януари. Сегашният му срок изтича на 12 декември.

За последното денонощие в страната са регистрирани нови 1113 заразени с коронавируса. Общо в страната досега са заразени 546 833 души, а от усложнения, свързани с Ковид-19, са починали 8902-ма. В болници в момента от инфекцията се лекуват 4179 души.

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 16402  Напрежение по върховете на властта в Словакия поради пандемията Напрежение по върховете на властта в Словакия поради пандемията  Южна Корея избра 4 западни компании за имунизациите Южна Корея избра 4 западни компании за имунизациите  Съединени американски щати регистрират най-смъртоносна седмица. Експерти сигнализират: Най-лошото следва Съединени американски щати регистрират най-смъртоносна седмица. Експерти сигнализират: Най-лошото следва
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР