От утре, вторник, в Словения се забранява движението между общините

...
От утре, вторник, в Словения се забранява движението между общините
Коментари Харесай

Словения забранява движението между общините в цялата страна заради COVID-19

От утре, вторник, в Словения се забранява движението между общините на цялата територия на страната, съобщи премиерът Янез Янша, цитиран от СТА.

Забраната, която ще е в сила в продължение на седем дни, ще бъде облекчавана постепенно в районите, които се борят най-успешно с пандемията от коронавирус.

Янша призова словенските граждани да сведат до минимум контактите си, за да може възможно най-скоро ограниченията да бъдат отменени, предаде БТА.

Случаите, в които гражданите ще могат да напускат общините, са като онези през март, когато подобна мярка бе в сила. Изключенията се отнасят до пътувания с цел отиване на работа, земеделска работа, отиване на лекар или в аптека и грижа за близък роднина.

Янша повтори казаното по-рано от министъра на здравеопазването Томаж Гантар, че скоро ще бъдат подготвени над 700 легла за лечение на пациенти с Ковид-19, както и че се водят разговори за допълнителни 300 легла.



В Словения вчера бяха регистрирани нови 1675 случая на зараза с коронавирус, с които общият брой на потвърдените случаи достигна 14 288. Починали са общо 241 пациенти, шестима от които през последните 24 часа.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 13826  Плевен стопира плановият банкет до края на ноември в Университетската болница Плевен стопира плановият банкет до края на ноември в Университетската болница " Д-р Георги Странски "  МОСАД докарал китайска ваксина в Израел МОСАД докарал китайска ваксина в Израел  По-строги ограничения в Брюксел поради пандемията По-строги ограничения в Брюксел поради пандемията
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР