От днес влиза в сила новата наредба за обществения ред

...
От днес влиза в сила новата наредба за обществения ред
Коментари Харесай

От днес София няма да е същата! Вижте с какво трябва да се съобразяват всички столичани

От днес влиза в сила новата наредба за обществения ред в София. Тя регламентира нови правила, така че столицата да стане по-тих град. Според тях не можем да се вдига шум в интервала от 22.00 часа до 08.00 часа в делнични дни, както и от 21.00 часа и 09.00 часа през уикенда.

Забранено е да се вдига шум и между 14.00 и 16.00 часа следобед всеки ден. За нарушителите са предвидени глоби - между 100 и 300 лева за първо провинение и между 300 до 500 лв. ако се повтори.

За юридическите лица първоначалната глоба е в размер от 300-500, а при повторно провинение от 500-1000 лв. По новата наредба, уличните музиканти ще могат да свирят само на строго определени от районните кметове места и след разрешение от тях.

Наредбата забранява и просията по светофарите, както и дейността на миячите на стъкла по кръстовищата. С новите правила се цели и справяне с измамниците, които събират дарения за фалшиви каузи. Дарения ще могат да събират БЧК и неправителствените организации, които докажат добрите си намерения.

За целта обаче е необходимо разрешение от Столична община, която ще посочва и местата, на които това може да се прави.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР