Около 3,9 милиона испанци в момента са в частична безработица

...
Около 3,9 милиона испанци в момента са в частична безработица
Коментари Харесай

Близо 3,9 млн. души са в частична безработица в Испания

Около 3,9 милиона испанци в момента са в частична безработица заради пандемията от коронавируса, заяви днес премиерът Педро Санчес, цитиран от Франс прес, докато Международният валутен фонд (МВФ) прогнозира взрив на безработицата тази година.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 5487
Има 3 889 000 служители и служителки, които се възползват от плановете за частична безработица, каза Санчес по време на парламентарния контрол на правителството пред Конгреса на депутатите. Освен това близо 1 милион самостоятелно наети лица са подали заявления за помощи за спиране на работа, добави той.

Правителството на лявата коалиция опрости достъпа до планове за частична безработица и забрани съкращенията по време на стриктната карантина, обявена на 14 март, надявайки се така да смекчи очакваното силно влияние върху пазара на труда.

Испания отчете рекорден спад в продажбите на бензин

МВФ прогнозира, че равнището на безработица би могло да скочи до 20,8 процента през 2020 година, тъй като Испания вече страда от най-високото равнище на безработица в еврозоната след Гърция - 13,8 процента. Свиването на БВП през 2020 година може да достигне 8 процента, според МВФ.

Карантината предизвика значително макроикономическо въздействие, дължащо се най-вече на затварянето на някои сектори с голяма тежест за страната ни като търговията на дребно, хотелиерството и ресторантьорството. Това подчерта пред депутатите министърката на икономиката и цифровата трансформация Надя Калвиньо Сантамария.

Испания е една от най-засегнатите страни от пандемията с над 18 500 смъртни случая и е втората туристическа дестинация в света след Франция.

Туризмът осигурява около 12 процента от БВП на страната. През 2109 година Испания е приела около 84 милиона туристи, отбелязва БТА.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:



Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 5487  Как претърпях ужаса на ковид: Как претърпях ужаса на ковид: " Сякаш те е затиснала торба цимент "  Икономист: Схемата 60/40 няма да е за дребния бизнес, а за междинния и огромния Икономист: Схемата 60/40 няма да е за дребния бизнес, а за междинния и огромния  Заразените с COVID-19 в света към този момент са над 2 милиона, умрелите са близо 127 000 Заразените с COVID-19 в света към този момент са над 2 милиона, умрелите са близо 127 000
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР