Община Перник разполага с 38 резервни легла, съобщи РЗИ. Болните

...
Община Перник разполага с 38 резервни легла, съобщи РЗИ. Болните
Коментари Харесай

Община Перник разполага с 38 резервни легла

Община Перник разполага с 38 резервни легла, съобщи РЗИ. Болните от коронавирус се лекуват в две здравни заведения - Специализираната болница за активно лечение на белодробни болести /СБАЛББ/ и МБАЛ " Рехила Ангелова ". В СБАЛББ има две свободни легла, заети са 8. В МБАЛ са ангажирани пет от общо 10 легла.

Регионът все още се намира в т.нар. златна среда, според РЗИ. Директорът на инспекцията д-р Юри Торнев призовава жителите и гостите на Перник да бъдат внимателни на предстоящия празник на града - 19 октомври.За целта е направено специално предписание към общината. Засилват се и проверките за спазване на противоепидемичните мерки.

За последното денонощие на територията на региона са регистрирани 7 нови случая. Активни към момента са 74 случаи. От тях 57 са на домашно лечение и 17 са хоспитализирани.

Регистрираните случаи за област Перник до момента са 312, излекуваните са 224, починалите са 14. Карантинирани са общо 172 души.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 13381  Шарл Мишел: Европейски Съюз има потребност от в допълнение координиране на битката COVID-19 Шарл Мишел: Европейски Съюз има потребност от в допълнение координиране на битката COVID-19  СЗО: СЗО: " Ремдесивир " не лекува COVID-19  Прага към чешките лекари в чужбина: Върнете се! Прага към чешките лекари в чужбина: Върнете се!
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР