Обвиняемият бизнесмен и издател Иво Прокопиев и тази година се

...
Обвиняемият бизнесмен и издател Иво Прокопиев и тази година се
Коментари Харесай

Прокопиев с подла схема: Кани премиер и еврокомисар, прибира 700 лева в джоба

Обвиняемият бизнесмен и издател Иво Прокопиев и тази година се гласи да приложи добре познатата си схема за печелене на пари и политическо влияние. Организацията на " Годишната среща на бизнеса с правителството " на " Капитал " е под пълна пара. Бизнесмените, които искат да видят на живо премиера Бойко Борисов, финансовият министър Владислав Горанов, еврокомисар и други важни клечки пък трябва да се бръкнат с по 700 лева, за да участват в матинето, пише Канал 3.
През януари 2019 г. форумът ще бъде посветен на пътя на България към Еврозоната и какви ще са ефектите върху икономиката, гордо съобщават организаторите. " Решението на управляващите да предприемат тази крачка е историческо и сред най-позитивните новини за бизнес средата през последните години. Влизането на България във валутния съюз ще има и сериозни политически последствия, тъй като ще постави страната ни в най-вътрешния кръг на Европейския съюз ", пишат в анонса от " Капитал ".
И още за събитието от самите организатори:
" Всеки регистриран участник на събитието ще получи специално изготвен от Центъра за европейски политически изследвания в Брюксел (CEPS) доклад с конкретни данни и анализ за ефектите върху икономиката и бизнеса: цени, активи, потребление, работен пазар, опитът на Словакия и Прибалтийските държави.
Кога и къде: 29 януари 2019, София Хотел Балкан
Краен срок за регистрация: 25 януари
Такса за участие: 704 лв. с ДДС
Конференцията ще се проведе на български и английски език и ще има осигурен симултанен превод
Достъпът на медии до събитието е възможен само с предварителна регистрация ".
Патосът в анонса на семинара говори за това, че присъствието на финансовия министър Владислав Горанов се счита за задължително . Това, разбира се, не пречи на " Капитал " във всеки свой брой от последните седмици да прави жлъчни коментари за него и да пита за кръстника, кума, кумеца, апартамента и вилата. Опитният в политическите интриги Иво Прокопиев знае, че колкото повече въпроси задава, толкова по-голяма е вероятността политиците да му дойдат на крака.
Явно заради проблемите с правораздавателните органи, Прокопиев няма да води програмата. С това се заема Теодор Захов, съиздател на " Капитал ".
За " Важните стъпки към Еврозоната " ще говори Валдис Домбровскис, заместник-председател на Европейската комисия, отговарящ за еврото и социалния диалог. Темата за премиера Бойко Борисов е: " Какво предстои пред България през 2019: приоритетите на правителството ". След него известният лобист Иван Кръстев ще коментира: " Колко голям е рискът за разделение между държавите от Еврозоната и останалите и къде е мястото на България ". За Горанов не е предвидена тема, но след това ще може да участва в първия дискусионен панел, в който е записан и гуверньорът на БНБ Димитър Радев. Организаторите уточняват, че за него все още няма предвиден модератор. Канал 3 пък предложи съпругата му Галя Прокопиева да се заеме с тази отговорна дейност.
А иначе, така наречените срещи на бизнеса с правителството под идейното ръководство на Прокопиев и неговото обкръжение служат преди всичко за легитимация на бизнесмена от Разград. Странното е, че и след повдигнатите тежки обвинения срещу него от държавното обвинение, добре познатата схема работи.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР