Нека утрото да е добро, а денят изпълнен със здраве!

...
Нека утрото да е добро, а денят изпълнен със здраве!
Коментари Харесай

Трогателен призив от COVID лекарите във Велинград: Безотговорно е да се презапасяване, без паника

Нека утрото да е добро, а денят изпълнен със здраве! Тези пожелания отправи екипът на COVID- отделението в МБАЛ-Велинград. Те съветват хората да се презапазяват с антибиотици и да не ги взимат на своя глава.

" Съветите днес: не се запасявайте с антибиотици! Те не влияят на коронавируса, както и на останалите вируси. Тъй като не можете да бъдете сигурни нито дали ще развиете бактериална инфекция, нито какъв ще е причинителят, то вероятността да се запасите с подходящия за случая антибиотик е минимална, поради което и предварителното закупуване е безсмислено. С безразборното приемане на антибиотици можете само да създадете резистенти щамове на бактериите! ", обясняват специалистите.

" Безотговорно е да се запасявате с хепарини, фраксипарини и други антикоагуланти и антиагреганти. Те се прилагат само в някои случаи на тежко протичане на Ковид, под лекарско наблюдение и мониториране на показателите на кръвосъсирването.
Ако имате симптоми на Ковид – температура, хрема, отпадналост, болки в мускулите, загуба на вкус и обоняние, кашлица, повръщане, разтройство и др., трябва да се свържете с личния си лекар. Ако коронавирусната инфекция се насложи и с бактериална, вашият личен лекар ще Ви изпише подходящия антибиотик ", доизясняват още медиците.

" Накрая, може би най-добрия съвет в сегашната ситуация, е без паника! Паниката, свързана с разпространението на коронавируса, може да бъде по-опасна от самия вирус. Тя може да има не само психологически последици за Вас, но и да влоши здравословното Ви състояние, особено ако занемарите наблюдението и лечението на различните хронични заболявания, които имате! ", се казва още в съветите на лекарите от велинградската болница.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 15225  Математик прати на психолог хората, които желаят да се отворят напълно учебните заведения

Математик прати на психолог хората, които желаят да се отворят напълно учебните заведения  Цветозар Томов за COVID-19: Имахме шанса да се оправим добре, само че го пропиляхме Цветозар Томов за COVID-19: Имахме шанса да се оправим добре, само че го пропиляхме  Костадин Ангелов: Основната цел в този момент е системата да работи като едно цяло

Костадин Ангелов: Основната цел в този момент е системата да работи като едно цяло
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР