Националният комитет по координация на дейностите за ваксиниране срещу COVID-19

...
Националният комитет по координация на дейностите за ваксиниране срещу COVID-19
Коментари Харесай

Над 100 000 ваксинирани срещу COVID-19 в Румъния

Националният комитет по координация на дейностите за ваксиниране срещу COVID-19 в Румъния съобщи, че до момента са ваксинирани общо 108 294 души, включително 5993 през последното денонощие, съобщава агенция Аджерпрес.

Имунизацията в Румъния започна на 27 декември с ваксината на " Пфайзер " / " Бионтех ". Медицинските кадри са първата група ваксинирани в страната.

От началото на кампанията по ваксинация са регистрирани 388 странични реакции, като са докладвани 155 локални реакции с болка на мястото на поставяне на инжекцията и 233 общи странични реакции, като температура, главоболие, болки в мускулите, болки в ставите, обща физическа слабост, алергични реакции от типа на уртикарията.

Други пет странични реакции се проучват, посочва Аджерпрес, предаде БТА.

Вторият етап от кампанията по ваксинация в Румъния следва да започне в средата на януари с имунизация на хората с хронични заболявания, хора на възраст над 65 години и работещи в критични сектори, които са изложени на риск от заразяване с новия коронавирус, информира в. " Адевърул ".
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 18124  Защо може да се заразим след слагането на първата доза на имунизацията против COVID-19? Защо може да се заразим след слагането на първата доза на имунизацията против COVID-19?  Д-р Хасърджиев с коментар за проблема с имунизираните общински съветници в Сандански

Д-р Хасърджиев с коментар за проблема с имунизираните общински съветници в Сандански  Проф. Илко Гетов: Трябва още да издържим, най-малко до края на февруари Проф. Илко Гетов: Трябва още да издържим, най-малко до края на февруари
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР