Наличието на диабет е свързано с удвоен риск от смърт

...
Наличието на диабет е свързано с удвоен риск от смърт
Коментари Харесай

Хората с диабет са двойно по-застрашени от смърт от COVID-19

Наличието на диабет е свързано с удвоен риск от смърт вследствие на коронавирусна инфекция, предаде ДПА, позовавайки се на изследване, публикувано в сп. " Лансет ".

Според публикацията в списанието " уязвимостта на хората с диабет по време на извънредната ситуация в общественото здравеопазване стана очевидна, съдейки по двойно по-високия риск за тях от тежко заболяване или смърт " след заразяване с коронавируса.

" Хората с лошо контролиран диабет, придружаващи заболявания или и двете " са " особено " уязвими за COVID-19, респираторното заболяване, причинено от вируса, установяват авторите на изследването - лекари и учени от няколко страни, включително Австралия, Китай, Южна Африка, САЩ, Великобритания.

Според официалните данни, предоставяни от университета " Джонс Хопкинс ", почти 1,3 милиона души са починали, след като са се заразили с коронавируса. Случаите на зараза по света надхвърлят 52 милиона, въпреки че Световната здравна организация (СЗО) заяви през октомври, че реалният брой може да е над 700 милиона.

Изследователите описват " глобалното бреме на диабета " като " потресаващо ". През 2019 г. броят на засегнатите от заболяването е бил 463 милиона възрастни индивиди. Починалите миналата година в резултат на болестта или усложнения от нея са 4,2 милиона, допълва БТА.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 14947  Пациенти с трансплантации отидоха на обзор при здравния министър

Пациенти с трансплантации отидоха на обзор при здравния министър  Литва записва рекорден растеж на новозаразените за денонощие Литва записва рекорден растеж на новозаразените за денонощие  Община Шумен ще обезпечи превоза на искащите да дарят кръвна плазма Община Шумен ще обезпечи превоза на искащите да дарят кръвна плазма
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР