На заседание на Областния кризисен щаб за борба с COVID

...
На заседание на Областния кризисен щаб за борба с COVID
Коментари Харесай

Ето какви ограничения ще има и в Хасково заради коронавируса

На заседание на Областния кризисен щаб за борба с Коронавирус 19 вчера бе взето решение за въвеждане на допълнителни мерки в област Хасково. Това обяви председателят на щаба - областният управител на област Хасково д-р Стефка Здравкова.

Д-р Здравкова обобщи актуалните данни за епидемичната обстановка и извършените проверки в област Хасково. Към 29 октомври общият брой на активните случаи на коронавирус на територията на област Хасково са 292, от които 69 са хоспитализирани, а 223 се лекуват в домашни условия. За периода от 23 до 29 октомври са проверени 387 лица под карантина, извършени са 122 проверки на търговски обекти, написани са 188 предупредителни протокола за неносене на маска и са създадени 33 акта за нарушения и неносене на маска.

Тя заяви, че допълнителните мерки се предприемат след анализ на актуалната обстановка в областта и са валидни за цялата област в периода от 02 ноември до 30 ноември 2020 г. А именно:

1. Преустановява се провеждането на групови и семейни мероприятия над 30 човека.
2. Преустановяване на посещенията в пенсионерски клубове и клубове за хора с увреждания.

Областният управител коментира още, че след проведеното заседание на щаба през миналата седмица, в което се взе решение във всяка болница в областта да бъде въведен 24-часов телефон, който дава информация за свободните легла, координацията между отделните болници в областта и Спешна помощ е подобрено.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 14125  Държавите от Европейски Съюз ще получат ваксини против COVID-19 по едно и също време Държавите от Европейски Съюз ще получат ваксини против COVID-19 по едно и също време  Гръцкото държавно управление ще показа едномесечен проект за битка с втората вълна Гръцкото държавно управление ще показа едномесечен проект за битка с втората вълна  Съединени американски щати за пръв път записват над 90 000 случая на ковид за 24 часа Съединени американски щати за пръв път записват над 90 000 случая на ковид за 24 часа
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР