Моята задача е да направя така, че всеки да се

Моята задача е да направя така, че всеки да се ...

Караянчева сподели какво ѝ казват хората, с които се среща всеки уикенд.Моята задача е да направя така, че всеки да се чувства комфортно в парламента. Тези 6 депутати обявиха, че свалят имунитета си. Мисля си, че играта с кворума не носи позитиви и колегите, които напускат залата, мислят, че така ще имат по-голямо одобрение - не, хората искат да работим. След като българските граждани ходят всеки ден на работа, то и ние сме длъжни да сме на работното си място и да си вършим своята. Това заяви председателят на Народното събрание Цвета Караянчева в сутрешния блок на БНТ.

„Оказа се, че няма политически чадър, ако някой е направил нещо нередно. В тази група има и представител на ГЕРБ, не може да се говори за политически чадър, той не е на мода. Виждате, извършват се акции. Това е реално, нека всеки докаже правотата си. Ако има установени нередности, нека всеки си докаже правотата. Ние, народните представители, с поведението си допринасяме за рейтинга на парламента. Понякога и аз изпускам някоя реплика, която не влияе добре. Рейтингът на парламента е работа на всички народни представители и трябва да помислим как да се справим. Хората ми казват - работете, спрете да се карате. Всеки уикенд съм сред хората, знам какво искат“, сподели тя.

Караянчева заговори за голямо зло, което ходи из България и отсече: Убитите Дарина и Никол са последните, които са чули... 

„Обявили сме пълна мобилизация, имаме нагласа да работим. Ще призова колегите от опозицията да дойдат на работа. В парламента не се решават само проблемите на ГЕРБ. Аз като председател мога да призова за здрав разум, нищо не мога да направя за оставката на Валери Симеонов, това е работа на коалиционния съвет. Политиката на празния стол не носи дивиденти на никого“, категорична е Караянчева.

„Ние сме се събрали там, за да работим и това е твърда позиция и на нас, и на „Обединените патриоти“. Ако на някой не му се работи, да каже. Хората нямат нагласа за нови избори. Няма смисъл да губим време в такива тактически и политически игри. Опозицията може да иска и има право да иска. Ще направим кворум, дори и депутатите от „Воля“ да не се регистрират, убедена съм“, заяви уверено тя.

„Аз също не одобрявам това, което Валери Симеонов каза. Той се извини. От тук насетне работим по законите за майките с деца с увреждания. Това са особеностите на коалиционното управление, когато премиерът Бойко Борисов взема решение за тази част от коалицията - депутатите от ГЕРБ. Решението за Симеонов се взема от „Обединените патриоти“ и то е такова - няма да има оставка. Не ме карайте аз като представител на законодателната власт да говоря за изпълнителната власт“, каза председателката на Народното събрание.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник: blitz.bg