Италия регистрира днес тревожено увеличение на новите случаи на коронавирус,

...
Италия регистрира днес тревожено увеличение на новите случаи на коронавирус,
Коментари Харесай

Рекорден брой на новите случаи на COVID-19 в Италия за денонощие

Италия регистрира днес тревожено увеличение на новите случаи на коронавирус, като броят на новите случаи за денонощие достигна почти шестмесечен рекорд - 4458 - почти 800 повече от предишния ден, предаде ДПА.

Последният път, когато Италия регистрира по-голям брой за денонощие бе на 11 април, когато имаше 4694 нови случая, предаде БТА.

Общият брой на инфекциите в страната достигна 338 398 души, а общият брой на смъртните случаи нарасна с 22 и достигна 36 083, според данни на службата за гражданска защита.

Здравният министър Роберто Сперанца подписа указ, въвеждащ задължителни Пи Си Ар тестове за пътници, пристигащи от Белгия, Нидерландия, Великобритания и Чехия.

Т.нар. " мини-карантина " бе обявена днес в провинция Латина, на около 70 км югоизточно от Рим, като мерките ще влязат в сила от утре и ще действат две седмици.

Новите мерки включват забрана за участие на повече от 20 души на частни партита и за сядане на една маса на повече от четирима клиенти в барове и ресторанти. Има забрана също за събиране на всички обществени места и за посещения на роднини в болници и старчески домове, а хората се призовават да работят от вкъщи, когато е възможно.

Местните ограничения, приети след 155-процентен ръст на новите случаи на КОВИД-19 от 4 октомври, са най-строгите от постепенното вдигане на общонационалната карантина през май и юни.

ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 13020  СЗО: Над 338 000 души са се заразили в света с ковид за денонощие СЗО: Над 338 000 души са се заразили в света с ковид за денонощие  436 са новозаразените с COVID-19 в Гърция 436 са новозаразените с COVID-19 в Гърция  Най-добрият ни доктор за 2012 година продава премията си Най-добрият ни доктор за 2012 година продава премията си
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР