Има заповед за спиране на строежа пред блок 412 в

...
Има заповед за спиране на строежа пред блок 412 в
Коментари Харесай

Столична община спира строежа, отворил чудовищния трап в „Овча купел“

Има заповед за спиране на строежа пред блок 412 в кв. „ Овча Купел “, където преди дни пропадна кола в изкоп. Това каза председателят на постоянната Комисия по устройство на територията, архитектура, достъпна среда и жилищна политика към Столичния общински съвет Силвия Христова пред журналисти.

„ Проведохме среща с граждани на кв. „ Овча Купел “, които бяха пред сградата на Столична община. Исках да си определим една работна среща, в която да разгледаме конкретните им искания. Срещата насрочихме за 28 септември при главния архитект. Има заповед за комисия, която да провери причините за аварията. Има заповед на кмета на Столична община за обследване на блок 412 – това, което гражданите ги притеснява. В тази комисия ще има и външни експерти и ще има и дългосрочен мониторинг на блока. На следващите срещи ще има конкретни резултати от тези проверки “, допълни тя.

Жители на столичния квартал " Овча купел " протестираха пред Столичната община заради презастрояването на района. До ескалацията на недоволството им се стигна след като миналата седмица в изкоп пред блок 412 в квартала пропадна автомобил.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР