Естонското правителство реши да затегне ограниченията заради коронавируса в столицата

...
Естонското правителство реши да затегне ограниченията заради коронавируса в столицата
Коментари Харесай

Естония затяга ограниченията в района на Талин за Нова година

Естонското правителство реши да затегне ограниченията заради коронавируса в столицата Талин и района около нея, забранявайки всички събирания и прояви на закрито и ограничавайки събиранията на открито до максимум 10 човека, предаде ДПА, цитирана от БТА.

От 28 декември до 17 януари ресторантите могат да предлагат само храна за вкъщи, а културните, спортните и развлекателните обекти се предвижда да останат до голяма степен затворени.

Църквите са изключени от новите правила и могат да останат отворени в празничния период за Рождество Христово. Присъствието на службите обаче е ограничено до 50 процента от обичайния капацитет.

Новите ограничения имат за цел да предотвратят претоварване на здравната система.

" За съжаление, виждаме, че сегашните мерки не са достатъчни, за да забавят нарастващото разпространение на вируса ", каза министър-председателят Юри Ратас и призова хората да прекарат Коледа само с близки роднини.

Естония отчита значително увеличение на заразяванията с коронавирус през последните месеци. Според Европейския център за превенция и контрол на заболяванията страната с население 1,3 милиона души е регистрирала над 23 000 случая от началото на пандемията.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 17262  Косово стегна ограниченията против ковид Косово стегна ограниченията против ковид  СЗО: Някакво равнище на имунитет на популацията може да се види в края на 2021 година СЗО: Някакво равнище на имунитет на популацията може да се види в края на 2021 година  Само 20 искащи да дарят кръв в УМБАЛ-Бургас за производството на реконвалесцентна плазма Само 20 искащи да дарят кръв в УМБАЛ-Бургас за производството на реконвалесцентна плазма
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР