Епидемията все още е под контрол. Увеличение има, но то

...
Епидемията все още е под контрол. Увеличение има, но то
Коментари Харесай

Проф. Ива Христова: Няма втора вълна на коронавируса, епидемията е под контрол

Епидемията все още е под контрол. Увеличение има, но то се наблюдава не само в нашата страна, но и в съседни държави. За нашата страна този брой случаи не е много голям. Това каза в сутрешния блок на БНТ зам.-директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Ива Христова.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 9735
Все още е клъстерно разпространението, но с известно преминаване в дифузно разпространение. Това наложи известно затягане на мерките. Въпрос на време е да се види доколко тези мерки ще сработят, за да се предприемат евентуално и други мерки, заяви тя.

128 са новите случаи на коронавирус у нас

В никакъв случай не може да се говори за втора вълна на COVID-19. Нормално е кривата да има известен вълнообразен характер. Втора вълна очакваме да има през есента-зимата, след по-значително намаление на случаите през лятото, посочи проф. Христова.

Безсимптомното носителство на вируса е свързано с добра имунна система. Имунната система е по-силна при децата, при младите хора, при хората без съпътстващи заболявания, коментира БНТ зам.-директорът на Националния център по заразни и паразитни болести.

Вирусът бавно, но славно намалява своята вирулентност. Промени се и начинът на търсене, научихме се да търсим заразените, каза още проф. Ива Христова.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 9735  В Китай бяха регистрирани 19 нови случая на ковид В Китай бяха регистрирани 19 нови случая на ковид  Президентът на Словакия даде негативна проба за ковид, само че ще остане под карантина Президентът на Словакия даде негативна проба за ковид, само че ще остане под карантина  Публичните домове в Нидерландия още веднъж отварят порти от 1 юли Публичните домове в Нидерландия още веднъж отварят порти от 1 юли
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР