Европейският съюз съобщи, че ще отпусне 38 млн. евро на

...
Европейският съюз съобщи, че ще отпусне 38 млн. евро на
Коментари Харесай

ЕС отпуска близо 40 млн. евро на Западните Балкани в борбата срещу COVID-19

Европейският съюз съобщи, че ще отпусне 38 млн. евро на страните от Западните Балкани в борбата им срещу разпространението на коронавируса. Решението на ЕС дойде, след като към Брюксел бяха отправени множество упреци и критики, че не оказва никаква подкрепа на тези държави от региона.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 3374
Допълнителни 140 млн. евро ще бъдат насочени към ``източните партньори`` на ЕС – Армения, Азербайджан, Беларус, Грузия, Молдова и Украйна. Действията на ЕС са продиктувани и от факта, че въпросните страни бяха вече подпомогнати от Китай и Русия заради пандемията с коронавируса.

От тези 38 млн. евро за Западните Балкани най-голям дял е предвиден за Сърбия – 15 млн евро. Правителствата на Албания и Северна Македония ще получат по четири милиона евро, докато за Босна и Херцеговина са предвидени седем милиона, три милиона евро за Черна Гора и пет милиона за Косово.

Черна гора към НАТО: Помощ!

,,Това са трудни времена не само за ЕС, но и за нашите партньори. Правим всичко по силите ни да ограничим разпространението на заразата и да намалим човешките загуби от нея``, коментира представител от Общността, цитиран от АФП.

Държавите от Западните Балкани ще бъдат включени и в програма на ЕС за доставки на предпазни средства като маски и екипировки за здравните работници.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 3374  Министър Маринов: Моля ви, въпреки всичко носете маски

Министър Маринов: Моля ви, въпреки всичко носете маски  Кирил Ананиев: Отменям заповедта за носенето на маски на публични места

Кирил Ананиев: Отменям заповедта за носенето на маски на публични места  Европейски Съюз утвърди новата интервенция за съблюдаване на оръжейното ембарго против Либия Европейски Съюз утвърди новата интервенция за съблюдаване на оръжейното ембарго против Либия
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР