Двете жени, транспортирани в Пирогов, са стабилни и ги подготвят

...
Двете жени, транспортирани в Пирогов, са стабилни и ги подготвят
Коментари Харесай

Здравният министър отговори на доц. Мангъров и разкри защо има увеличение на новите случаи на COVID-19

Двете жени, транспортирани в " Пирогов ", са стабилни и ги подготвят за оперативно лечение. Останалите пострадали при катастрофата, които са в болницата в Ямбол, също са в стабилно състояние и няма опасност за живота им. На някои от тях също им предстои оперативно лечение, но всички са в стабилно състояние.

Това каза в предаването " Неделята " по NOVA министърът на здравеопазването проф. по повод състоянието на пострадалите при тежката катастрофа край Лесово. Той коментира и темата за рекордните нива на заразени с COVID-19 в последните дни у нас.

" Хората не спазват мерките и то тези мерки, които не са толкова затормозяващи. Говоря за спазването на дистанция, носеното на маска на закрито и миенето на ръце. Много хора загинаха. Много медицински лица загинаха. Демонстративното неносене на маски е прищявка. С това неносене на маски тези хора застрашават живота на всички останали, а и на лекарите на първа линия.

За коронавируса има много противоречиви твърдения. За COVID-19 няма абсолютно твърдение. Не мога да коментирам думите на доц. Мангъров особено, когато лекарската гилдия е разделена. Не считам, че неговите твърдения са плодотворни в момент, в който водим битка с този вирус. Всеки, който изказва непотвърдени твърдения, не е полезен в тази битка. Аз обичам да чувам различни твърдения, да се бием с научни факти и на финала да взимаме едно решение. Всеки си носи своя кръст. Тази инфекция извади на бял свят най-добрите качества при някои хора и най-лошите при други ", заяви проф. Ангелов по повод днешните думи на доц. Мангъров, че НОЩ не трябва да съществува, защото плаши хората.

" Трябва да има критесрии, за да може общопрактикуващия лекар да издава направления за PCR тест. Никой не говори за лимити. В момента водим разговори и чакаме критерии, които трябва да бъдат подготвени от БЛС. Не обмисляме лимити ", повтори здравният министър.

" Не можим да твърдим категорично, че увеличението на новозаразените е в пряка връзка с присъстването обучение в училищата. На следващия брифинг на НОЩ според мен трябва да присъства и образователният министър. За мен увеличението на случаите се случва заради неспазването на мерките. Ще засилим със сигурност контрола на спазването на мерките и особено на носеното на маски.

Няма да затваряме градове и училища ", категоричен бе проф..
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 13106  Акад. Петрунов разкри кой е един от най-мощните съдружници на индивида в битката с ковид Акад. Петрунов разкри кой е един от най-мощните съдружници на индивида в битката с ковид  Ще има ли скоро българска ваксина против COVID-19? Ще има ли скоро българска ваксина против COVID-19?  Иранският вицепрезидент е дал позитивен тест за COVID-19 Иранският вицепрезидент е дал позитивен тест за COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР