Германският канцлер изрази безпокойство във връзка с постоянно нарастващия брой

...
Германският канцлер изрази безпокойство във връзка с постоянно нарастващия брой
Коментари Харесай

Броят на заразените с COVID-19 в Германия може рязко да нарасне, предупреди Меркел

Германският канцлер изрази безпокойство във връзка с постоянно нарастващия брой нови заразени с коронавируса в страната и предупреди, че ако не настъпят промени, той може да достигне над 19 000 души дневно. Тя говори днес на видеоконференция на ръководството на Християндемократическия съюз, съобщи БТА.

" Ако тенденцията се запази, всеки ден ще имаме по 19 200 инфектирани ", цитира думи на канцлера в. " Билд ".

Тя не уточни при какви условия може да стане факт това рязко увеличение. " Трябва бързо да се намесим и да ограничим заразяванията ", каза Меркел.

Канцлерът на Германия изтъкна, че е необходимо правилно да се определят приоритетите в борбата с разпространението на вируса: " да задържим в добра форма икономиката, да оставим отворени училищата и детските градини " ; присъствието на фенове по футболните стадиони обаче според нея " е от второстепенно значение ".

Проблемно е по думите й организирането на партита, религиозни прояви, посещението на ресторанти. По данни на германския институт по вирусология " Роберт Кох " през последното денонощие в страната са регистрирани 1192 нови заразени с Ковид-19 и общият им брой достига 285 332.

В края на март ежедневният ръст бе около 6000 случая.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 12620  Купон карантинира 900 Купон карантинира 900  Увеличават отсъствията на децата в детските градини и подготвителните групи Увеличават отсъствията на децата в детските градини и подготвителните групи  Момиче писа до Мадридското метро: Здравейте, май съм ви заразила с COVID-19 Момиче писа до Мадридското метро: Здравейте, май съм ви заразила с COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР