Броят на оздравелите от коронавирус за последната седмица прави изключително

...
Броят на оздравелите от коронавирус за последната седмица прави изключително
Коментари Харесай

Проф. Ангелов: Ситуацията изисква надлъгване с вируса, за да го победим

Броят на оздравелите от коронавирус за последната седмица прави изключително добро впечатление. Това каза на брифинг в Министерски съвет във връзка с разпространението на COVID-19 у нас министърът на здравеопазването проф. д-р.

,,За последните седем дни излекуваните са 16 872 души. Общо за последните 4 дни, само за тази седмица, са 11 405. Тези числа са надеждата, която ни е необходима в битката, която продължава да ни притиска и да оказва натиск върху здравната система``, подчерта той.

Здравният министър отчете, че за последното денонощие направените проби за коронавирус са 8 578, 3 328 от които – положителни.

В лечебни заведения в страната са 6 998 пациенти, от тях 5 544 в интензивни структури. Случаите при медици от началото на пандемията досега: 7 445, активни са 3 590 случая. На домашно лечение са 3 362. В лечебни заведения са 228, в интензивни структури са 27 медици, посочи още проф. Ангелов.

Той коментира и процента на заетост на болничните легла в страната, като отчете, че тя е най-голяма в Ямбол – 98 %. В Шумен тя е 85 %, но недостигът на легла намалява, спрямо миналата седмица.

Висока е заетостта в областите Бургас, Благоевград, Варна, Търново, Сливен и Разград, допълни министърът.

Ситуацията изисква надлъгване с вируса, за да го победим и в България, и в Европа, посочи още той.

Очаквайте подробности!
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 16538  Окончателно! Ваксините против COVID-19 ще се таксуват с нулева Данък добавена стойност ставка Окончателно! Ваксините против COVID-19 ще се таксуват с нулева Данък добавена стойност ставка  НА ЖИВО: Проф. Кантарджиев: Втори сме по смъртност от COVID-19 в Европейски Съюз НА ЖИВО: Проф. Кантарджиев: Втори сме по смъртност от COVID-19 в Европейски Съюз  След 5 седмици строга карантина: Oбстановка в Гърция се усъвършенства След 5 седмици строга карантина: Oбстановка в Гърция се усъвършенства
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР