Британският премиер Борис Джонсън заяви вчера, че страната му е

...
Британският премиер Борис Джонсън заяви вчера, че страната му е
Коментари Харесай

Борис Джонсън заяви, че страната му е в надпревара с времето чрез ваксинацията

Британският премиер Борис Джонсън заяви вчера, че страната му е " в надпревара с времето " чрез ваксинацията срещу Ковид-19, докато смъртните случаи отбелязват рекорден брой, а в болниците не достига кислород, предаде Ройтерс.

Нов, по-заразен щам на коронавируса се разпространява сред населението на Обединеното кралство и в някои части на Лондон делът на заразените е 5 процента, което заплашва с претоварване на болниците. Досега във Великобритания има над 81 хиляди смъртни случая, свързани с Ковид-19, а хората с положителен тест наброяват повече от три милиона, припомня агенцията.

" Това е надпревара с времето, защото всички можем да видим заплахата за нашата Национална здравна система, натиска, под който е тя, нуждата от екипи за интензивни грижи, натиска върху леглата с вентилация и даже недостига от кислород на места ", каза Джонсън по време на посещение в център за ваксинация в Бристол, Южна Англия. По думите му кралството преживява " много опасен момент ".

Главният медицински съветник на правителството Крис Уити каза преди това по телевизия Би Би Си, че следващите няколко седмици ще бъдат най-тежките за здравната система от началото на пандемията. Той описа ситуацията като " потресаваща ".

Правителството на Джонсън възлага надежди на своята програма за масова ваксинация, след като страната одобри три ваксини - първо на " Оксфорд-Астра Зенека " и на " Пфайзър/Бионтех ", а миналия петък и на " Модерна ". Обявеният днес план предвижда до края на януари да бъдат ваксинирани по два милиона души седмично в 2700 имунизационни центъра. До пролетта програмата трябва да обхване десетки милиони, а до есента и всички възрастни.

Борис Джонсън заяви вчера, че два милиона британци са получили първата доза, което е най-голям брой за цяла Европа. Но той призна, че имунизирането на 15-те милиона души от четирите групи под най-висок риск, вкл. хората над 70 години и медиците на първа линия, в срок до 15 февруари е " огромна задача ", допълва БТА.

ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 18164  От петък Австрия вкарва наложителна онлайн регистрация преди влизане в страната От петък Австрия вкарва наложителна онлайн регистрация преди влизане в страната  Снеговалежите в Испания забавиха доставката на ваксини против новия ковид Снеговалежите в Испания забавиха доставката на ваксини против новия ковид  Байдън получи и втората си доза от имунизацията Байдън получи и втората си доза от имунизацията
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР