Британските регулационни органи може да разрешат още тази седмица използването

...
Британските регулационни органи може да разрешат още тази седмица използването
Коментари Харесай

Ваксината на Пфайзер може да бъде одобрена за използване във Великобритания още тази седмица

Британските регулационни органи може да разрешат още тази седмица използването на ваксината срещу коронавируса, разработена от компаниите Пфайзер и Бионтек, още преди тя да бъде разрешена за използване в САЩ, предаде Ройтерс, като цитира информация на британския в. " Телеграф ".

Според правителствени източници регулационните органи са на път да започнат официална оценка на ваксината. Националната здравна служба е била предупредена да се готви да я поставя от 1 декември.

Американската регулационна Агенция за контрол на храните и лекарствата съобщи в петък, че ще заседава на 10 декември дали да разреши използването на ваксината, припомня Ройтерс.

Великобритания е поръчала 40 милиона дози от ваксината на Пфайзер и очаква до края на годината да получи 10 милиона дози, достатъчни, за да защитят 5 милиона души, ако регулационните органи разрешат използването й.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 15494  Екологичен потенциал ще разиска въздействието на COVID-19 над международния ред Екологичен потенциал ще разиска въздействието на COVID-19 над международния ред  1123 нови случая на ковид са регистрирани у нас за последното денонощие 1123 нови случая на ковид са регистрирани у нас за последното денонощие  Испания ще стартира през януари стратегия за всеобща имунизация против COVID-19 Испания ще стартира през януари стратегия за всеобща имунизация против COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР