Борбата с коронавируса ще продължи завинаги, едва ли ще има

...
Борбата с коронавируса ще продължи завинаги, едва ли ще има
Коментари Харесай

Проф. Иво Петров: Малко вероятно е да се открие много ефикасна ваксина срещу COVID-19

Борбата с коронавируса ще продължи завинаги, едва ли ще има пълно справяне с инфекцията на 100%. Това каза в предаването " Неделята " по Нова телевизия националният консултант по кардиология проф. Иво Петров.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 7072
Най-вероятният сценарий е, че този вирус ще остане сред нас, като вирусите СПИН, ебола т.н. Най-вероятно ще има намаляване и увеличаване на случаите в годините, освен ако не се намери много ефикасна ваксина, което не е много вероятно.

Най-вероятно е да има повече от 10 ваксини. Коронавирусът е РНК-вирус, а тези вируси мутират сезонно. Това означава, че нито една ваксина ще е сигурна завинаги – тя ще е ефикасна срещу сегашния щам, но не е и срещу мутиралия. Но със сигрност ваксината ще има ефект върху катастрофалното нарастване на броя заболели, заяви проф. Петров.

Той отбеляза, че е много важно какъв имунитет ще си изгради човек.

1/3 от хората ще се срещнат с вируса, без да се разболеят, посочи медикът.

В отговор на въпрос той препоръча всеки, който има съмнения дали има паник атака или сърдечно-съдово заболяване, да си направи кардиограма.

Сърдечно-съдово заболявания не са предпоставка за заразяване с коронавируса и затова гората с такива заболявания не трябва да бъдат поставяни под карантина, каза още проф. Иво Петров.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 7072  Във Видинско до през днешния ден са открити общо 133-ма инфектирани с COVID-19, 8 са за последното денонощие Във Видинско до през днешния ден са открити общо 133-ма инфектирани с COVID-19, 8 са за последното денонощие  7 нови случая на COVID-19 у нас, има и още една жертва 7 нови случая на COVID-19 у нас, има и още една жертва  Харалан Александров: Борисов се движи по доста фино острие Харалан Александров: Борисов се движи по доста фино острие
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР