Американските федерални власти призоваха хората, живеещи в районите по Източното

...
Американските федерални власти призоваха хората, живеещи в районите по Източното
Коментари Харесай

Филипините се готвят за най-мощния ураган за годината

Американските федерални власти призоваха хората, живеещи в районите по Източното крайбрежие на САЩ, за които е издадена заповед за евакуация заради урагана Флорънс, да се подчинят на разпорежданията и да напуснат жилищата си, предадоха световните агенции.
Джеф Байърд, представител на Федералното управление на извънредните ситуации, подчерта, че ураганът Флорънс " ще бъде като удар на Майк Тайсън по крайбрежието на двата щата Каролина ".
В двете Каролини - Северна и Южна, от вчера тече евакуация на крайбрежните райони. Ураганът Флорънс е от четвърта категория и се очаква да връхлети сушата утре местно време. Стихията ще донесе проливни дъждове и големи вълни.
Губернаторът на щата Джорджия днес обяви извънредно положение заради наближаващия ураган и предупреди жителите на щата да се подготвят за стихията. Извънредно положение вече е обявено във Вирджиния, Северна Каролина, Южна Каролина, Мериленд и в столицата Вашингтон.
В друга част на света - в Тихия океан, на Филипините, също се готвят за приближаването на най-мощния тайфун за тази година, предаде Асошиейтед прес. Властите планират евакуация на хиляди хора, затваряне на училища и учреждения и ускорено прибиране на реколтата от ориз и царевица.
Тайфунът Мангхут сега се намира на 1190 километра от Източните Филипини. Ветровете му са със скорост 205 километра в час, на моменти - до 255 километра в час. Очаква се той да връхлети северната филипинска провинция Кагаян в събота.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР