Австрия започна днес ваксинация срещу коронавируса във виенския Медицински университет.

...
Австрия започна днес ваксинация срещу коронавируса във виенския Медицински университет.
Коментари Харесай

Австрия започна ваксинация срещу коронавируса

Австрия започна днес ваксинация срещу коронавируса във виенския Медицински университет. Първи бяха имунизирани петима доброволци, включително от рисковата група над 80-те. Препаратът на Пфайзер/Бионтех бе инжектиран на три жени и двама мъже; най-възрастният в тази група е на 93 години, предаде ТАСС.

Ваксинацията продължава днес с други желаещи. В първата си фаза процесът в Австрия ще обхване възрастните хора над 80 години, живеещи в домове и пансиони, след това - медицинския персонал.

До март се предвижда страната да получи близо 1 милион дози от същата ваксина.

Вчера в Австрия влезе в сила трета строга карантина, която ще продължи до 24 януари. Предсрочно - от 18 януари, ще могат да излязат от нея хората, които вземат участие в масово безплатно тестване за коронавируса. Ако пробите им бъдат отрицателни, ще им бъде разрешено да посещават магазини, културни обекти и да заминават на почивка, посочва ТАСС.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 17410  Над 28 000 инфектирани с ковид са открити за денонощие в Русия Над 28 000 инфектирани с ковид са открити за денонощие в Русия  Петима медици ще бъдат първите ваксинирани в Смолян Петима медици ще бъдат първите ваксинирани в Смолян  Ето каква е подготовката на спринцовките за имунизациите против COVID-19 Ето каква е подготовката на спринцовките за имунизациите против COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР