10 тайни за отслабването, които учените знаят, но не споделят

...
10 тайни за отслабването, които учените знаят, но не споделят
Коментари Харесай

10 тайни за отслабването, които учените знаят, но не споделят

10 секрети за отслабването, които учените знаят, само че не споделят

Консумацията на повече мазнини от въглехидрати е същинският ключ към загубата на тегло, съгласно Грант Питърсън, създател на бестселъра “Eat Bacon, Don ‘t Jog ”.

В продължение на доста години Питърсън се опитвал да отслабне по нормалния метод: лимитирал потреблението на мазнини и прекарвал един час в тренировки всеки ден. Но не могъл да отслабне.

Бъдещият гуру почнал нова диета и стигнал до заключението, че просто смяната на салдото на употребяваните и изразходените калории не е задоволителна.

А виновникът за това е хормонът инсулин. Когато консумирате въглехидрати, инсулинът е нужен за превръщането им в хранителна глюкоза. Той се създава от панкреаса.

Но инсулинът има друга функционалност. Той кара “излишните ” калории да се преработват в мазнини. Ако измененията диетата си по подобен метод, че в нея да са включени повече мазнини, можете да “научите ” тялото да ги употребява освен като “запас ”, само че и като “основно гориво ”.

Ако ядете не повече от 50 грама въглехидрати дневно (т.е. ограничете се до парче самун или банан), тогава тялото ще премине в положение на „ кетоза ”, т.е. ще стартира да гори мазнините за сила. Тази концепция лежи в основата на системата за намаляване на Питърсън.

Ето 10 съществени правила за намаляване от новия кумир на мъже и дами, които мечтаят да отслабнат.

1.Яжте риба, месо и авокадо

За да ускорите метаболизма, би трябвало да балансирате съотношението в организма на омега-6 и омега-3 мастни киселини. Като предписание имаме прекалено много от първото и прекомерно малко от второто.

За да коригирате това, би трябвало да добавите към вашата диета сьомга, сардини, херинга, аншоа, миди, както и раци, скариди, стриди и други

Струва си да си напомним, че е по-добре да не се яде риба звук и риба меч: в тези риби се съдържа прекалено много живак.

Полезни са и маслините, авокадото и орехите. Тези мастни киселини се съдържат и в кокосовото масло.

Мазнините, съдържащи се в тези артикули, се смятат за положителни, тъй като се метаболизират по друг метод от другите мазнини. И това е най-ефективното гориво за тялото, сърцето и мозъка.

2.Вместо обичайна закуска, изпийте чаша кафе с масло

Добавете 3-4 супени лъжици кокосово масло към утринната си чаша чай или кафе. Това е съвършената закуска.

Ако това не е задоволително за вас, прибавете типичен сандвич или три яйца.

След като влезете в положение на “кетоза ”, ще откриете, че към този момент няма да изпитвате апетит заран. И въпреки всичко закуската е нужна.

3.Изхвърлете “захарните топчета ”

По рафтовете на магазините ще намерите голямо многообразие от захаросани плодове, които са нищо повече от чиста захар.

Фруктовата захар отива напряко в черния дроб. Резултат: захарозата се трансформира в триглицериди (опасни мазнини), които попадат назад в кръвта.

А тези мазнини се натрупват в артериите и по бедрата.

4.Опитайте се да постите, само че с месо

Всеки знае за изгодите от постите, даже невярващите. Логиката нормално е следната: спирате (почти) да ядете, равнището на инсулина пада, чувствате се гладни, само че тялото ви губи тегло.

Но, в случай че вашата задача е да намалите фрапантно равнището на инсулин в кръвта, тогава има два по-добри метода.

Първо, по време на гладуването можете да ядете храни с високо наличие на мазнини и ниско наличие на въглехидрати. Второ, в продължение на 24 часа не можете да ядете нищо, като се изключи мазнините (сирене, бита сметана, кокосово масло, зехтин, свинска мехлем, яйца, тлъсто месо).

5.Тъмни горчиви зеленчуци – страхотна храна

Тъмните листни зеленчуци се харесват от малко хора. Но те са отлична храна за намаляване.

Консумирайте зеле, цикория, манголд, спанак, маруля, глухарче. Най-добре, в случай че усетът е “естествен ”, т.е. леко горчив.

Фитонутриентите придават на тези зелени зеленчуци лек горчив усет – отлични и доста потребни антиоксиданти.

6.Никога не яжте белтъци, омлети и картофи

Жълтъкът е най-хубавата част от яйцето. Белтъкът се състои от 50% белтък и 50% мазнини. Повечето хора считат, че жълтъкът е източник на холестерол, който запушва артериите, само че това не е правилно. Съдържащият се в яйцата холестерол не запушва артериите, мазнините тук са изцяло „ здравословни ”.Сега за картофите. Не съдържат скъпи хранителни субстанции, с изключение на калий.

Пълни са с субстанции, които въздействат неподходящо на човешкото здраве.

7.Кокос – богът на отслабването

Кокосовите орехи са “почти сьомга ” във връзка с полезността за мозъка, споделя Питърсън. Това частично се дължи на неналичието на въглехидрати в тези плодове. А частично поради средноверижните триглицериди. Кокосовото масло нормално се състои от 66% от тях. Те са отличен източник на сила. Когато тези субстанции се изгарят в тялото, се образуват кетони (алтернатива на глюкозните “горивни кафези ”) и това е най-полезният тип лой.

Ето за какво постоянната консумация на кокосови орехи е също отлична предварителна защита за затлъстяването, рака, болест на Алцхаймер и Паркинсон и други неврологични болести.

8.Яжте кисело мляко

То би трябвало да бъде с ниско наличие на мазнини и без добавена захар.

Ще получите чудесно количество протеини и здравословни въглехидрати.

9.Можете да пиете алкохол

Предимството на диета с ниско наличие на въглехидрати е, че не се броят калории. Вашата цел е да ограничите приема на въглехидрати в организма.

И това е добра вест за феновете на алкохола. Основното нещо – не пийте бира, тъй като тя е цялостна с въглехидрати. Съсредоточете се върху питиета като: уиски, джин, ром, текила, водка. Те съдържат нула въглехидрати. Освен в случай че, несъмнено, не ги разреждате с газирана напитка.

10.Не тичайте

Има проучвания, които демонстрират, че бягането в действителност не е най-хубавият метод да отслабнете. Много по-ефективни са късите, само че извънредно интензивни тренировки. Те карат мускулите да горят и употребяват повече О2.

Добрата вест е, че 5-10 минути са задоволителни за пълноценна ежедневна подготовка. Лошото е, че за това време би трябвало да дадете всичко от себе си. В този миг се пробвайте да работите на лимита на своите благоприятни условия. Не забравяйте, че задачата ви е просто да отслабнете. А за това най-хубави са къси извършения със свръхсилно натоварване.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР