10 съвета на източната медицина Говорете по-малко, избирайте внимателно какво да

...
10 съвета на източната медицина
Говорете по-малко, избирайте внимателно какво да
Коментари Харесай

Не лягайте с главата на север, когато сте болни

10 съвета на източната медицина

Говорете по-малко, избирайте деликатно какво да кажете, по кое време и по какъв начин да го кажете. Думата, изречена по подобаващ метод, е най-ценна, до момента в който мълчанието съхранява Ци.

Съвети от източната медицина, които ще удължат живота ви

1. Не забравяйте постоянно да се усмихвате откровено с очите си и да изпълвате сърцето си с обич. Това е профилактиката на всички заболявания.

Когато сте тъжни, ядосани, депресирани, плачещи или нервни, вашите органи отделят токсини, само че в случай че сте щастливи и усмихнати, те създават лечебна течност, сходна на мед.

Не е загадка, че през днешния ден живеем забързан живот. За мнозина е станало всекидневно да приключват работния ден с главоболие. С натиска, който се натрупва както към, по този начин и във вас, нещо би трябвало да се направи.

Колкото и да е необичайно, всичко, което би трябвало да извършите, е да не вършиме нищо. Просто би трябвало да се научите, когато възникне сложна обстановка – каквато и да е тя – да не й позволявате да ви погълне. За това би трябвало да се усмихнете. Чрез такова просто деяние светът се трансформира и това, което заплашва да бъде огромна тягост, в никакъв случай не се трансформира в такава.

В началото може да бъде доста мъчно да се оценят резултатите от вътрешната усмивка, да не приказваме за преодоляването на техниката й изцяло и вярно, само че с течение на времето, в случай че я вършиме задоволително постоянно, тя ще стане неразделна част от живота ви.

Където и да сте, вършиме нещо, вървите или седите, усмихнете се, отпуснете се, изпълнете сърцето си с обич и оставете вълните на любовта да залеят цялото ви тяло.

2. Говорете по-малко

Говорете по-малко, избирайте деликатно какво да кажете, по кое време и по какъв начин да го кажете. Думата, изречена по подобаващ метод, е най-ценна, до момента в който мълчанието съхранява Ци.

3. По-малко се тревожете и повече действайте

Мислете по-малко за бъдещето и предишното, защото те са повода за безпокойствие, а тревогата поражда стрес.

Вместо това се опитвайте да се концентрирате постоянно, когато можете – не забравяйте, че концентрацията идва сама, без доста техника – до момента в който развивате способността да помагате и да простите.

4. Развийте силата на мозъка

В доста източни езици, в това число китайски, понятията „ разум “ и „ сърце “ се показват с една дума. След като достигнете равнище, на което към този момент не сте обезпокоени от персонална упоритост, когато можете да забравите за себе си и да развиете сърцето си, имате средствата за освобождение от заболявания.

5. Уважавайте главата си и дръжте краката си топли

Отнасяйте се с главата си с най-голямо почитание. Има едно предписание, което е значимо да спазвате: „ Дръжте главата си студена, а краката си топли “.

По този метод избягвате натрупването на прекалено много сила в главата ви, което може да ви накара да се почувствате некомфортно или даже да се разболеете.

Ако прекалено много сила отива към главата, кръвното налягане може да се увеличи. Като насочвате сила към краката си, можете да понижите кръвното си налягане, а като поддържате краката си топли, можете да предотвратите инфаркт.

Затова разтрийте краката си и ги загрейте. И по-късно постоянно събирайте сила в пъпа, който също би трябвало да е топъл.

6. Дръжте врата си топъл

В шията има доста кръвоносни съдове и нерви, които вървят към (или надалеч от) доста значима част от тялото ви – главата.

Следователно тя също би трябвало да получава доста внимание: уверете се, че е топла, че не е напрегната, усмихнете й се.

Опитайте се да не употребявате прекалено много възприятията си. Не гледайте и не слушайте прекомерно мощно или прекомерно дълго. Ако сетивните органи са свръхактивни, може да възникне заболяване.

Като се отдадете на прекалено много ястие и пиянство, вие разрушавате здравето си.

За да удължите живота си и да избегнете заболявания, правете упражнението за преглъщане на слюнка доста пъти дневно.

Не излизайте напразно след плуване или когато се потите.

7. Мъдрост в храненето

Не преяждайте, с цел да не се постанова да седите или лежите прекомерно дълго след хранене, защото това редуцира живота ви.

Станете от масата малко преди цялостното засищане и по-късно направете лека разходка; в никакъв случай не яжте преди лягане.

Яжте по- малко, само че по-често. Така ще осигурите положително храносмилане и няма да натоварите петте значими органа.

При хранене яжте първо горещия ястия, а по-късно топли.

Преди хранене постоянно би трябвало да поемете леко въздух.

Яжте повече пикантни храни напролет, повече кисели храни през лятото, повече горчиви храни през есента и по-малко солени храни през зимата, само че не прекалявайте.

Ако сте яли прекалено много, не пийте доста вода и не я поглъщайте бързо.

Лошо храносмилане поражда, когато ядете до цялостно насищане, откакто сте били гладни дълго време.

Не яжте сурови плодове на празен корем, тъй като те затоплят органите над диафрагмата.

8. Практикувайте сдържаност

Твърде дългото вървене поврежда връзките
твърде доста седене поврежда мускулите,
твърде дългото стоене поврежда костите,
твърде дългото лeжане поврежда виталната сила,
твърде доста съзерцаване вреди на кръвта

Гневът, тъгата, съжалението и меланхолията са нездравословни, както и прекалено много наслада или наслаждение. Страданието е вредно; въздържането от полови връзки е вредно; неприятно е да се тревожиш. Накратко, нездравословно е да не се съблюдава сдържаност.

9. Радостта усилва Ци

Голяма наслада – огромно Ци. Голямата горест стопира потока на Ци.

Можете да изчерпите запасите от витална сила посредством прекомерно деен полов живот.

Поглъщането на слюнка значи увеличение на нейната съществена сила. Ако не се погълне, губи силата си.

Когато сте заболели, не лягайте с главата на север.

Ако незабавно след пробуждане започнете да говорите доста, тогава губите виталната си сила.

10. Сезони

През зимата дръжте краката си топли, а главата си охладена. През пролетта и есента дано главата и краката ви да се усещат прохладни.

Ако сте заболели и се потите, не пийте студена вода, защото това унищожава сърцето и стомаха.

През пролетта и лятото лягайте с главата на изток, а през есента и зимата – на запад.

Спете на една страна със свити колене. Това ще усили виталната ви сила.

Лягайте рано и ставайте рано през лятото и есента;

През зимата лягайте рано и ставайте късно;

През пролетта си лягайте до момента в който е ярко и ставайте рано.

На разсъмване, на обед, след вечеря, на здрач и в среднощ мийте зъбите си и изплакнете устата си седем пъти – това ще удължи живота ви и ще укрепи костите, зъбите, мускулите, ноктите и косата.

 


Източник: energetika-bg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР