10 мобилни екипа на полицията започнаха да регистрират украински граждани

...
10 мобилни екипа на полицията започнаха да регистрират украински граждани
Коментари Харесай

Мобилни екипи на МВР регистрират украинци по хотелите в Слънчев бряг

10 мобилни екипа на полицията започнаха да записват украински жители за краткотрайна протекция. Първите регистрации стартираха през днешния ден, 4 април, в два от хотела в Слънчев бряг и Свети Влас, където са настанени най-вече украинци, бягащи от войната, оповестява БГНЕС.

В първия хотел в Слънчев бряг са настанени 1670 украинци, най-много - дами и деца. Регистрацията се прави на рецепцията на хотела, като лишава 15 минути на човек. Системата е тествана още в събота и към този момент са регистрирани 400 души.

Александра от Одеса показа, че тази регистрация я улеснява доста, тъй като няма да чака с бебето си на опашка пред РПУ-то в Слънчев бряг.

Мобилните екипи подкрепят процеса на РПУ-та по общини и на разкритите пунктове на Морска гара-Бургас.

Министерски съвет удължи периода за регистрация за краткотрайна протекция до 15 април. Въпреки това от Министерство на вътрешните работи усилват по места пунктовете, където украинските жители могат да получават регистрационни карти за краткотрайна протекция: Морска гара-Бургас – 6 пункта, РПУ-Несебър – 5 пункта, РПУ-Царево – 2 пункта, РПУ-Приморско – 2 пункта, РПУ-Поморие – 2 пункта, РПУ-Созопол – 2 пункта.

Пунктовете ще работят и през почивните дни с работно време от 08.00 до 20.00 часа, като по два пункта на Морска гара-Бургас и РПУ-Несебър ще работят и през вечерните часове от 20.00 до 08.00 часа.

От започването на процеса по регистрация за краткотрайна протекция до в този момент са издадени 5710 регистрационни карти, като единствено за последното денонощие те са 879.

Украинските жители с адресна регистрация в област Бургас доближи цифрата 15 000.

В програмата за финансиране на хотелиерите, настанили украински жители, е обезпечена, има обезпечено финансиране за 160 милиона лв., като до в този момент направените поръчки за застраховане са за 7 милиона лв.. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР