10 млн. евро са предвидени за изграждане на граничния пункт

...
10 млн. евро са предвидени за изграждане на граничния пункт
Коментари Харесай

Програмата за трансгранично сътрудничество с РС Македония е публикувана за обществено обсъждане

10 млн. евро са планувани за създаване на граничния пункт „ Клепало “

Министерството на районното развиване и благоустройството стартира публично разискване на плана на Програмата за трансгранично съдействие сред България и Република Северна Македония 2021-2027 година преди изпращането на документа за публично утвърждение до Европейската комисия.

Над 31,1 млн. евро е общият финансов запас на програмата. Той ще бъде вложен в взаимни планове за създаване и развиване на зелени площи и възстановяване на връзките сред тях, директна поддръжка на дребни и междинни предприятия за повишение на индустриалния потенциал и конкурентоспособност, цифровизация и други.

Малко над 10 млн. евро от бюджета на програмата са планувани за създаване на граничния пункт „ Клепало “ сред общините Струмяни и Берово.

На среща тази седмица вицепремиерът и министър на районното развиване и благоустройството Гроздан Караджов и македонските му сътрудници – министрите на превоза и известията Благой Бочварски и на локалното самоуправление Горан Милевски, се договориха да ускорят работата по пункта, с цел да бъде приключен до края на 2023 година, напомнят от министерството.

През интервала 2021-2027 година Министерство на регионалното развитие ще продължи да извършва функционалностите на Управляващ орган на Програмата за трансгранично съдействие ИНТЕРРЕГ ИПП България – Република Северна Македония.

Общественото разискване на квалифицираната крайна версия на програмата ще се организира онлайн (чрез WebEx) на 15 февруари 2022 година от 11:00 часа. Желаещите да вземат присъединяване могат да се записват до 8 февруари 2022 година на следния електронен адрес:

Пълният текст на плана на програмата е оповестен на Портала за публични съвещания:
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР