10 хиляди фиданки от цер ще бъдат залесени в местността

...
10 хиляди фиданки от цер ще бъдат залесени в местността
Коментари Харесай

И тази година Зелена инициатива в Стара Загора 

10 хиляди фиданки от цер ще бъдат залесени в местността " Магарешка поляна " край старозагорския квартал " Дъбрава " на 5 декември от 10 часа. Организатори на " Зелената самодейност 2020 " още веднъж са Община Стара Загора, Държавно горско стопанство (ДГС) и Регионална дирекция по горите (РДГ) в регионалния град. 
Реализацията на концепцията на кмета Живко Тодоров градът да се трансформира в най-зеления в България стартира, когато хиляди старозагорци се стекоха в местността за засаждането на 10 хиляди дръвчета цер. Тогава Тодоров изясни, че задачата на самодейността е с озеленяването на града да се ангажират самите жители и всяка година да бъдат засаждани хиляди дръвчета в обезлесените от пожари и противозаконна сеч околности.
На 5 декември с доброволната помощ на старозагорци би трябвало да бъдат залесени 20 дка от плануваните за залесяване тази година от Държавно горско стопанство - Стара Загора, 380 декара. 
Почвата към този момент е обработена и готова за екоинициативата, само че значимо изискване за закрепването на младите дръвчета е вярното им засаждане. Технологията ще бъде обяснявана още веднъж на място от специалистите  от старозагорските ДГС и РДГ. Те са снимали и малко видео, в което се демонстрира вярното засаждане на фиданки те, което ще бъде публикувано в електронните медии и обществените мрежи. Видеото може да се види. 
Община Стара Загора кани жителите и гостите на града да се включат в " Зелената самодейност 2020 " при съблюдаване на всички противоепидемични ограничения. До отворите за засаждане ще бъдат допускани до двама души или членове на едно семейство. Заради усложнената здравна конюнктура не се планува проведен превоз до местността. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР