10-годишно дете е било нападнато от бездомно куче в София.

...
10-годишно дете е било нападнато от бездомно куче в София.
Коментари Харесай

10-годишно дете е било нападнато от бездомно куче в София

10-годишно дете е било нападнато от бездомно куче в София. Инцидентът е станал преди дни в столичния квартал " Сухата река ", заяви пред Нова телевизия майката на потърпевшия възпитаник. Подаден е сигнал и до общинското дружество " Екоравновесие ".

" Синът ми, пробирайки се след подготовка, стопира, с цел да си купи храна. Докато се реди на опашката, бива захапано от бездомно куче. Животното ухапва детето по крайници. Явно не е съумяло да затвори захапката си, по тази причина сме се разминали с малко. Има белези от горните зъби на кучето по крайници ", описа Фани Николова.

Майката изясни, че хора са се притекли на помощ на сина ѝ. В болница на детето е направена ваксина против тетанус. Все още обаче то изпитва боязън поради случилото се и постоянно се оглежда, изясни майка му.

" Парадоксалното е, че има къщурка за животни в парка, която е със стикер на общината. Там, където играят децата, спят бездомните кучета ", сподели още Николова.

След случая родителят на потърпевшото момче подава сигнал до " Екоравновесие ", откъдето стартират инспекции.

" Проверките са две, като първата се е случила незабавно след подаване на сигнала. Тогава, за жалост, кучето не е хванато. Втората инспекция е от през вчерашния ден, когато животното още веднъж не е могло да бъде хванато. Служители на обекти в региона са попречили това ", изясни зам.-директорът на Оперативна програма " Равновесие " Валерия Владимирова.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР