10-годишната шампионка по карате от Бургас помогна за задържането на

...
10-годишната шампионка по карате от Бургас помогна за задържането на
Коментари Харесай

Граждански арест от дете: 10-годишна каратистка спря шофьор, употребил алкохол

10-годишната шампионка по карате от Бургас оказа помощ за задържането на пийнал водач. Двамата с татко си направили цивилен арест в региона на учебно заведение, а водачът се оказва със солидно количество алкохол в кръвта.

Четвъртокласничката Анабел си тръгвала от учебно заведение. На входа, минути преди татко ѝ да я вземе, забелязала водач в нетрезво положение.

Анабел Атанасова: " Той имаше чашка алкохол в ръката и залиташе, когато вървеше. Казах си, че би трябвало да кажа незабавно на татко ми. Той се обади на тел. 112 и извикахме полиция. След като полицията пристигна, мъжът отправяше закани и обиди към татко ми ".

Тихомир Атанасов, татко на Анабел: " Слязох и го питах: Добре ли сте?. Той ми сподели: " Супер се усещам ". Лъхна ми и го питах: Пил ли си?, а той сподели: Ама несъмнено, че съм пил. Казах: по какъв начин караш бе човек, я слизай незабавно от колата и оставай ключовете ".

Въпреки по-агресивното поведение на водача, дребната Анабел споделя, че не се е тормозила, защото доста добре знае по какъв начин да се пази.

сенсей Гергана Апостолова, треньор на Анабел: " Има призови места както в национални, по този начин и в интернационалните шампионати, в които клубът е взел участие. Реагирайки в тази обстановка Анабел и татко й са прекратили нещо, което е можело да докара до необратими вреди ".

Българска национална телевизия: Какво искаш да кажеш на хората, които се качват пияни зад кормилото?

Анабел Атанасова: " Да не го вършат, тъй като може да стане фал ".

Тихомир Атанасов, татко на Анабел: " Нека да не излезе самохвално, естествено, е възпитавана да бъде съзнателен жител и да отстоява позиция, само че спортът също възпитава и то доста – на дисциплинираност, на неизменност ".

А водачът – 55-годишен мъж е тестван от полицията, като тестът му е посочила 2,78 промила алкохол. Бил е арестуван за 24 часа. Очаква се да бъде санкциониран, а шофьорската му брошура – отнета. Може да му бъде повдигнато и обвиняване.

Репортер: Давид Сукнаров
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР