10 749 цивилни са загинали и 15 599 ранени в

...
10 749 цивилни са загинали и 15 599 ранени в
Коментари Харесай

Повече от 10 хиляди цивилни са загинали от началото на войната в Украйна

10 749 цивилни са починали и 15 599 ранени в Украйна, откогато Русия нахлу в страната през февруари предходната година, съгласно украинските управляващи, предава CNN, представена от " Фокус ".

Броят на починалите включва 499 деца, уточни в изявление за осведомителната организация Интерфакс-Украйна Юрий Белоусов, началник на отдела за военни закононарушения към Главната прокуратура на Украйна.

След като окупираните територии на Украйна бъдат освободени, се чака броят на убитите " да се усили неведнъж “, означи още той. " Мисля, че единствено в Мариупол ще има десетки хиляди починали “.

Данните на Главната прокуратура са сходни на тези на интернационалните организации като Организация на обединените нации, добави той.

На 7 юли Организация на обединените нации заяви, че е удостоверила гибелта на " повече от 9000 цивилни, в това число над 500 деца “, само че действителният брой се чака да бъде по-висок.

Белоусов съобщи още, че екипът му е записал 98 000 военни закононарушения, осъществени от съветските сили в Украйна по време на нашествието.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР