10 000 смартфона Galaxy Note 4, чиито батерии създават риск

...
10 000 смартфона Galaxy Note 4, чиито батерии създават риск
Коментари Харесай

Samsung отново изтегля смартфони заради батериите

10 000 смарт телефона Galaxy Note 4, чиито акумулатори основават риск от прегряване, изгаряния и пожари, ще бъдат изтеглети от пазара. Случаят обаче е друг от миналогодишния неуспех с Galaxy Note 7. Тогава заради недостатък в структурата бяха наранени всички телефони,а в този момент бройките са доста по-ограничени и виновността даже не е на Samsung.

Ще бъдат изтеглени единствено устройствата, ремонтирани посредством застрахователната стратегия на AT&T и ръководени от FedEX Supply Chain. Някои от въпросните смарт телефони са излезли от сервиза с подправени акумулатори, които могат да прегреят.

За шанс на притежателите Note 4 има заменяема батерия, което прави проблема елементарно решим. От FedEX към този момент изпращат новата част, както и кутии за връщане на устройствата за евакуиране. В изказване Samsung упрекна FedEX за зародилия проблем и се разграничи от него, заявявайки, че няма нищо общо с подправените акумулатори.

Въпреки че Note 4 е модел на 3 години, въпросните 10 000 смарт телефона са били дистрибутирани в интервала сред декември 2016 година и април 2017 година Досега е докладван единствено един случай на прегрял телефон, само че без да има потърпевши или каквито и да било повреди.

Комисията за сигурност на потребилите в Съединени американски щати прикани всеки, който има един от тези смарт телефони, неотложно да спре да употребява батерията.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР