1. Сам Пач Сам Пач е от Роуд Айлънд и

...
1. Сам Пач Сам Пач е от Роуд Айлънд и
Коментари Харесай

5 души, които рискуват живота си за слава

1. Сам Пач

Сам Пач е от Роуд Айлънд и като дребен работи по полетата. По-късно се трансформира в звезда в Америка, откакто открива, че може да събере навалица, която да следи скоковете му от водопади и мостове. Пач прави първия си скок през 1827 година, когато скача в река от една 75- метрова канара в Ню Джърси. Две години по-късно затвърждава славата си, скачайки от платформа в Ниагарския водопад.

Последният скок на Пач е през ноември 1829 година, когато скача от платформа в река Дж и неси . Това, което трябвало да бъде голямо представление, се трансформирало в отблъскващ спомен за доста от феновете. Пач скача погрешно и изчезва под водите на реката. Някои стартират да популяризират догатката, че той се е скрил в някоя канара и безмълвно следи въодушевлението на тълпата. Замръзналото тяло на Пач обаче е намерено няколко месеца по-късно.

2. Хари Гардинър

Хари Гардинър печели славата си през 20 век. Той е прочут с това, че се катери по небостъргачи с голи ръце. Гардинър стартира кариерата си през 1905 година, когато се изкачва по 160-метрова постройка в Ню Йорк. До 1910 година Хари е толкоз прочут, че стотици хора се събират да следят подвизите му. През 1916 година Гардинър събира 150 000 души, които да следят изкачването му на Маджестик билдинг в Детройт, облечен с костюм и носещ очила без рамки.

Няколко месеца по-късно 45 000 души следят изкачването му във Форт Уейн, Индиана. Гардинър печели пари, убеждавайки вестници и предприемачи да го спонсорират. Докато се катери по постройката на Bank of Hamilton през 1918 година, Гардинър стопира по средата, влиза през един от прозорците и подписва контракт за застраховка живот, смеейки се.

3. Ани Едсън Тейлър

Ани Едсън Тейлър е учителка, която губи мъжа си през Американската революция. През 1901, когато е на към 60 години, Ани взема решение, че ще завоюва пари, трансформирайки се в първия човек, който скача от Ниагарския водопад във варел. Тя се приготвя за скока доста добре, уплътнявайки напълно варела. На 24.10.1901 година Ани скача от Ниагарския водопад, като незабавно след скока излиза от варела и за учудване на всички по тялото й има единствено няколко леки пострадвания. Тейлър се надява, че скокът ще й донесе популярност и пари, само че скоро по-късно е изцяло забравена.

4. Пол Бойтън

По времето, когато множеството хора не можели да плуват, Пол Бойтън изумява феновете с невероятните си качества. Бившият боен печели популярност през 1874 година, когато съумява да преплува 30 благи в гумен костюм. През идващите няколко години той употребява костюма си в поредност от все по-смели плувания. Той не забогатява от подвизите си, само че е считан за един от най-големите авантюристи на 19 век. След като изоставя гумения костюм и плуването вечно, той става притежател на бар и работи в цирк.

5. Родман Лоу

Когато Родман Лоу умира през 1919 година единствено на 34-годишна възраст, няколко вестници пишат с учудване, че повода за гибелта му е туберкулоза. И има за какво да не са вярвали – преди да легне на легло, Лоу прекарва огромна част от живота си, играейки си със гибелта. Неговите дейности включват нанагорнище на високи здания без никакви въжета, скачане от балони и водопади. Преди гибелта си Лоу споделя пред кореспонденти, че не знае смисъла на думата боязън.

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР