1 март 2024 г. е най-ранният теоретичен срок, в който

...
1 март 2024 г. е най-ранният теоретичен срок, в който
Коментари Харесай

Кирил Петков: Спиране на вноса на руски нефт преди 1 март 2024 г. носи необоснован риск

1 март 2024 година е най-ранният " научен " период, в който " Лукойл Нефтохим " може да спре да работи с съветски недопечен нефт, а България да приложи дейно глобите против Русия и да спре вноса на " Уралс ".

Това сподели съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков след срещата на Съвета по сигурността, призован от премиера Николай Денков.

" Ние сме подготвени да уточняваме датата от 15 март на 1 март, само че всичко друго би донесло голословни опасности ", сподели той.

Петков за това, че бургаската рафинерия може да мине на неруски нефт от през днешния ден за на следващия ден, като сподели, че двете партии слагат кабинета пред двоен капан - или да бъде умишлен за " пропутински ", или да докара страната до рецесия на горивата.

" Ако не сме виновни, гласуваме с тях и се качат цените на бензиностанциите, нашето държавно управление ще бъде упрекнато. Този капан се употребява в двете направления, с цел да имаме политически загуби. Ние в никакъв случай не сме слагали политическата си известност пред българския интерес ", сподели Кирил Петков.

Той твърди, че самият представител на страната в съвета на " Лукойл Нефтохим " е удостоверил за риска от неочакваното прекъсване на " Уралс ", макар че и до момента рафинерията е работила със примес от разнообразни сортове.

Петков разгласи още, че Агенция " Митници " стартира насрещни инспекции с държавите-клиенти на рафинерията, с цел да засече дали в действителност има нерегламентиран експорт и нарушение на глобите - нещо, за което се твърди в следствие на ЦИД и още две неправителствени организации.

" Сега прави и насрещни инспекции с страните, които са получили този експорт по две категории. Бензин и дизел може (да се изнасят) единствено в Украйна. За другите страни, където се изнасят артикули с екологични опасности в България, би трябвало да се препотвърди, че всеки подобен експорт има това наличие ", сподели още той.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР