1. Консумацията на маслини се грижи за сърдечния мускул и

...
1. Консумацията на маслини се грижи за сърдечния мускул и
Коментари Харесай

6 причини да ядем маслини всеки ден

1. Консумацията на маслини се грижи за сърдечния мускул и кръвоносната система. Мазнините им покачват равнищата на положителния холестерол и пречистват кръвоносните съдове от плаки и натрупвания, намаляват кръвното налягане и вероятността от инфаркт;

2. Маслините се грижат за храносмилателната система. Те имат стимулиращо перисталтиката деяние. Полезни са и ако страдате от язва, колит, гастрит.

3. Грижа се за очите. Една дребна купичка маслини съдържа немалка част от целесъобразната ежедневна доза витамин А. Той защищава ретината от недъгавост.

4. Маслините се грижат за фигурата. Мононенаситените мастни киселини имат способността да редуцират коремните мазнини. Консумацията им оказва помощ за отслабването.

5. Предпазване от алергии. Маслините имат противовъзпалителни свойства, които спомагат за усмиряване признаците при алергични реакции. Подобряват и циркулацията на кръвта, заради което понижават и последствията от болести като астма.

6. Здрава кожа и коса. Маслините са извънредно богати на антиоксиданти, хидратират и подхранват кожата и косата. Съдържат витамин Е - значим за тяхното здраве, а също и съставна част, която ги защищава от нездравословното въздействие на ултравиолетовите лъчи.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР