1-годишно е с премазан пръст след игра на детска площадка

...
1-годишно е с премазан пръст след игра на детска площадка
Коментари Харесай

Катерушка премаза пръст на дете в Пловдив

1-годишно е с премазан пръст след игра на детска площадка в Пловдив.

Пловдивчанин, представен от ,  описа за ужасяващ случай на детска площадка, която следва да бъде публично открита на следващия ден. Преди няколко дни на едно от оборудванията дете на 1 годинка е затиснало пръстчето си. Ето сигнала на нашия четец:

Здравейте,

В гр. Пловдив, бул.Дунав 186, на 17.4.2023, стана случай с малко дете на детска площадка, което има възможност да загуби пръстчето си. Причината е, че вратите на детската площадка НЕ дават отговор на чл.12(2) от НАРЕДБА № 1 ОТ 12 ЯНУАРИ 2009 Г. ЗА УСЛОВИЯТА И РЕДА ЗА УСТРОЙСТВОТО И БЕЗОПАСНОСТТА НА ПЛОЩАДКИТЕ ЗА ИГРА

Според наредбата дистанцията сред преносимата част на вратата и рамката би трябвало да е 12 мм във всяко едно състояние на вратата. На проблематичната площадка това не е по този начин - при отворено състояние вратата се опира компактно до рамката. Последствието е, че детско пръстче беше безусловно премазано като в менгеме. 

Информирах общината по ел.поща (виж препратения по-долу мейл и снимки) и получих входящ номер по имейл. За страдание седмица по-късно няма реакция, а общината афишира с плакати, че на 24.4.2023 в 17:30 ч, кметът ще прави празненство, с цел да открие площадката, която не дава отговор на условията за сигурност. Моля за публичност!

Благодаря

ПС! С този сигнал не се търси политически или персонален ПР. Просто площадката е цялостна с деца всекидневно и може и друго дете да пострада.

В обясненията, които мъжът добавя:

Вратата се завърта на към 200 градуса, т.е. във вътрешността и на открито до състояние, в което опира компактно на жълтата колона и понататъшното й придвижване става невероятно. Точно там, като в менгеме, на детенцето на към 1 г, му беше премазано пръстчето.

Детето беше с майка си, имаше други деца, които тичат в близост. Вероятно потърпевшото дете се е подпряло на жълтата колона до момента в който в същото време алената врата се е отворила прекомерно доста, може би от някое от децата, и е притиснала пръста на детето. Със същия " триумф " може и по-голямо дете или даже възрастен човек да пострада, даже да се осакати. Да се надяваме, че пръстът на потърпевшото дете ще бъде избавен, откакто на линейкати ѝ лиши да пристигна повече 20 мин (без включена сигнализация!!!)

Считам, че би трябвало да се предприеме неотложно градивна промяна както на тази съответна врата по този начин и на ВСИЧКИ сходни площадки в града (защото от този " модел " се виждат на не едно място в града), по този начин щото сходни произшествия да са невъзможни.

Това е проблем, който НЕ може да чака бюрократщина - смятам че би трябвало моментална реакция от страна на община Пловдив, с цел да не пострадат и други деца. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР