1 388 268 проверки за спазване на карантина са извършили

...
1 388 268 проверки за спазване на карантина са извършили
Коментари Харесай

Над 1 300 000 проверки са направили от МВР за спазване на карантина

1 388 268 инспекции за съблюдаване на карантина са направили чиновници на Министерство на вътрешните работи от началото на пандемията у нас. Чрез Автоматизираната осведомителна система „ Граничен надзор “ е оказано подпомагане на РЗИ и са открити 121 767 случая на лица с позитивен резултат и контактни с тях, 15 430 са съдействията за обезпечаване на превоз на инспектори на РЗИ по адреси на карантинирани лица, а 66 759 - за връчване на наставления на лица под карантина.

Паралелно с това, граничните полицейски чиновници всекидневно подкрепят органите за граничен здравен надзор при осъществяването на инспекции по спазването на избрания от здравния министър режим за влизане в Република България. Логистична поддръжка на РЗИ оказват и структурите на Групово дело „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “, Центровете за незабавна здравна помощ и обществените служби – превозване на защитни средства, проби и медицински материали, доставка на контейнери за създаване на изнесени имунизационни пунктове, преместване на трудноподвижни пациенти с Коронавирус – 19.

За интервала чиновниците на дирекция „ Национална система 112 “ са получили и насочили 127 161 сигнала за визити от ЦСМП, осъществени са и 95 510 съвещания по телефона.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР